© Copyright:
6 motive pentru a-ti alapta bebelusul
Probabil ai auzit ca laptele de la san este cel mai bun pentru micutul tau. Iata motivele pentru care aceasta afirmatie este adevarata.
Usor de digerat
Laptele de la san are un continut mai scazut de proteine, ceea ce-l face usor de digerat pentru bebelus.
Protectie impotriva infectiilor
Bebelusii hraniti la san sunt mai feriti de infectii ale urechii, tractului respirator, tractului urinar si alte afectiuni, pentru ca sistemul imunitar contine anticorpi pe care mama i-a transferat bebelusului prin intermediul laptelui. Nu trebuie sa-ti faci griji nici de bacterii, pentru ca laptele de la san este steril.
Previne obezitatea
Un copil bucalat este dragut, insa nu neaparat mai sanatos. S-a demonstrat ca laptele de mama reduce riscul aparitiei obezitatii. Bebelusii hraniti de la san nu sunt la fel de grasuti ca ceilalti, dar greutatea se pastreaza si este una adecvata varstei.
Copii inteligenti
Studiile au aratat o mica crestere a nivelului IQ-ului la copiii hraniti cu lapte de la san. Unul dintre posibilele motive este ca acest lapte contine acid docosahexaenoic (DHA), important pentru dezvoltarea creierului. Si contactul pe care sugarul il stabileste cu mama in timpul alaptatului este important pentru dezvoltarea emotionala si cognitiva a micutului.
Maxilar puternic
Biberonul nu opune rezistenta spre deosebire de san. Pentru ca sunt nevoiti sa munceasca mai mult pentru a se putea hrani, sugarii hraniti la san vor avea un maxilar mai puternic, iar cerul gurii si dintii vor fi bine dezvoltati.
Si mamele beneficiaza
Nu doar sugarii benefiaza in urma alaptarii la san, ci si noile mamici. In timpul alaptarii se elibereaza un hormon numit ocitocina care grabeste micsorarea uterului. Mamicile care alapteaza reusesc sa scape mult mai repede de kilogramele acumulate in timpul sarcinii. S-a demonstrat si faptul ca alaptatul reduce riscul aparitiei cancerului de san si col uterin.
Posteaza comentariu