Are noua luni si va intelegeti tot mai bine...

Bebelusul tau ar putea, de acum, sa fie asemanat cu un mic burete: absoarbe orice informatie indiferent de modul in care ii parvine aceasta pe cale vizuala, auditiva sau tactila. Este in continua miscare si vocabularul lui se imbogateste tot mai mult.
Se apropie... primii pasi!

Bebelusul tau poate deja sa paseasca, insa deocamdata, cu ajutorul tau sau sprijinindu-se de mobila. Stie cum trebuie sa indoaie genunchii si cum trebuie sa se aseze pe scaun (ceea ce este mai dificil pentru el sa deprinda, decat ai crede).

Exista mai multe modalitati prin care il poti ajuta. De exemplu, inclina-te pana ajungi la nivelul lui si, tinandu-l de manute, incurajeaza-l sa paseasca spre tine. Slabeste treptat stransoarea mainilor, ajungand pana la a-l lasa sa paseasca singur.


Unora dintre bebelusi le place sa aiba o jucarie (masinuta legata cu o sarma subtire, in cazul baietilor, respectiv un landou cu o papusica, pentru fetite).

In cazul in care nu ai facut-o pana acum, a sosit momentul sa "securizezi" locuinta, prevenind astfel eventualele accidente. Pragurile de la usa vor fi acoperite cu o mocheta moale, astfel incat, daca se va impiedica de ele si va cadea, sa nu se loveasca. In acelasi timp, acopera prizele si nu permite accesul micutului in bucatarie, decat daca este supravegheat de un adult.


Invata...
jucandu-se


Inca de acum cateva saptamani, micutul poate sa grupeze obiectele in functie de dimensiuni, asa incat ar fi bine sa-l ajuti sa exerseze in sensul acesta, imbunatatindu-si astfel abilitatile. Alege cateva cuburi viu colorate si suficient de mari pentru a nu exista riscul sa le inghita, si jucati-va impreuna.

De asemenea, copiilor le plac acele jucarii care pot fi dezasamblate (desi este inca devreme pentru Lego), iar in cazul baietilor, masinutele cu telecomanda reprezinta ceva fascinant.


Tot cam in aceasta perioada, copilul incepe sa deprinda jocul gen "prinde mingea si arunca-mi-o inapoi"
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod