Desi dorintele parintilor sunt tare multe, am incercat sa ne punem in si pielea copiiilor nostri si sa vorbim despre dorintele lor. Ce-si doresc copiii nostri? Nu doar de la Mos Craciun sau de la Zana Maseluta, cat mai ales de la noi - parintii lor, de la comunicarea cu noi, ce-si doresc sa le spunem, sa-i invatam, ce vor sa ne intrebe.
In mod firesc, am ajuns la cum impacam dorintele nostre cu ale lor, la cum simtim dorintele copiilor si...ce facem cand nu le putem satisface! Din ce eram aproape copii, numind dorinte ale noastre ca parinti, ale copiilor, ale copiilor care am fost noi insine am crescut brusc, punand problema limitelor in comunicarea ci copilul.
Sunt intrebari pe care multi parinti si le pun. Intrebari care poate nu primesc un raspuns imediat sau complet, dar care nasc, la randul lor, alte intrebari. Incercand sa le raspundem, ascultand raspunsurile altor parinti, descoperim inca ceva din noi insine ca parinti, din copiii nostri, din copiii care am fost odata…
Anca (Pietraru) Munteanu
Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie
Comentarii (1)
este foarte utila o scoala a parintilor. sunt psiholog intr-un liceu care nu este cotat ca foarte bun si incerc sa discut cu parintii elevilor dar intampin o serie de reticente, mai ales cand aud ce meserie am. de asemenea, doresc sa colaborez si cu dirigintii care, la randul lor , sunt si parinti. voi prelua intrebarile din material si voi incerca sa le adresez celor cu care lucrez . o sa va trimit impresiile mele.
Posteaza comentariu