Multi pacienti evita sa consulte medicul in privinta transpiratiei excesive. Desi nu este o afectiune grava, hiperhidroza afecteaza enorm viata pacientilor. Atat viata sociala cat si cea profesionala au de suferit, iar impactul psihologic nu este unul de neglijat.
Cum iti dai seama ca suferi de hiperhidroza?
Corpul uman isi pastreaza o temperatura constanta cu ajutorul transpiratiei, una dintre functiile naturale ale corpului. Daca observati o dereglare a acestei functii, transpiratie excesiva locala (palme, talpi, axila) sau transpiratie excesiva generalizata, este cazul sa consultati un medic, ce va va pune diagnosticul corect.
Cateva dintre semnele care ar trebui sa va determine sa consultati medicul sunt: transpiratia permanenta a palmelor si talpilor, transpiratia abundenta in zona fetei si a capului.
Hiperhidroza poate ascunde alte afectiuni mai grave
Exista doua tipuri de hiperhidroza, primara - o afectiune in sine fara alte cauze care sa duca la aparitia ei - si secundara - un simpton al altei afectiuni din organism. Transpiratia excesiva a fost identificata ca un simptom pentru boli mai grave precum tuberculoza, duabetul, parkinson, artrita reumatoida, insuficienta cardiaca, precum si alcoolismul sau menopauza.
Daca nu suferiti de o alta afectiune, insa transpiratia va da in continuare batai de cap, aveti de-a face cu hiperhidroza primara.
Hiperhidroza te impiedica sa duci o viata normala? Antiperspirantul spray Odaban vine in ajutorul tau.
Gama de produse Odaban este disponibila in farmaciile independente, exclusiv in farmaciile Sensiblu sau direct de la adresela: www.odaban.ro