3. Igiena în timpul menstruaţiei
În această perioadă, multe femei resimt nevoia de a se spăla mai des. Frecvenţa duşurilor în timpul menstruaţiei poate creşte până la 3 ori pe zi, însă nu mai mult, deoarece zona vaginală este mult mai puţin protejată în timpul menstruaţiei, şi deci mai vulnerabilă în faţa infecţiilor.
De asemenea, un alt lucru important în această perioadă este alegerea produsului care să răspundă nevoilor specifice de protecţie. Tampoanele interne sunt recomandate în special în timpul zilei şi în anumite situaţii absolut necesare precum la mare sau la piscină. Este foarte important că acestea să fie schimbate la fiecare 2-3 ore, deoarece conţin substanţe ce favorizează apariţia infecţiilor. În general, medicii recomandă folosirea absorbantelor cu înveliş moale, de bumbac, astfel încât interiorul vaginului să fie protejat.
4. Spală zona intimă la exterior după un contact sexual!
Acesta trebuie urmat întotdeauna de un duş în zona intimă, la exterior. Atenţie însă, acestea au doar rolul de a menţine curăţenia şi prospeţimea, nu acţionează în nici un caz ca un contraceptiv.
5. Atenţie la metoda de ştergere!
După utilizarea toaletei, hârtia igienică trebuie folosită dinspre faţă spre spate, iar în cazul urinei, ştergerea prin frecare nu e recomandată ci doar o tamponare uşoară.
6. Alege cu grijă lenjeria intimă
Articolele din materiale sintetice favorizează migrarea bacteriilor, împiedică evaporarea transpiraţiei şi a secreţiilor, astfel că se creează un mediu umed, propice dezvoltării infecţiilor. Lenjeria intimă trebuie să fie din bumbac deoarece lasă pielea să respire. De asemenea, în timpul nopţii este recomandat să nu purtaţi deloc lenjerie intimă pentru a menţine prospeţimea şi pentru a preveni înmulţirea bacteriilor cauzată de căldură şi umiditate.
Posteaza comentariu