Febra, mâncărimile şi arsurile în zona genitală sau secreţiile vaginale anormale sunt printre primele semne care pot anunţa o infecţie cu virusul herpes! Află ce alte simptome pot să apară şi care trebuie să te trimită de urgenţă la medicul ginecolog!
Trebuie să ştii că exisă două tipuri de virus herpes simplex: de tip 1 şi de tip 2.
- Virusul herpes simplex de tip 1 se referă la veziculele mici, grupate şi pline de lichid care apar frecvent în zona feţei şi destul de rar întâlnite în zona genitală.
- Infecţia cu virus herpes simplex de tipul 2 se manifestă în zona anogenitală, afectând: anusul, penisul, vaginul şi colul uterin la câteva zile de la contactul cu o persoană infectată. Herpesul genital se transmite prin contact direct cu suprafaţa infectată, prin urmare orice tip de raport sexual (oral, vaginal, anal) poate să te îmbolnăvească dacă partenerul este purtătorul virusului activ. De asemenea, în timpul naşterii naturale, mamele cu leziuni herpetice active la nivel genital pot transmite infecţia copilului.
Iată cele mai frecvente simptome!
Modalităţile de manifestare a infecţiei diferă de la o persoană la alta, unele fiind asimptomatice o periodă, în vreme ce altele pot să acuze simptome severe. În cele mai multe cazuri, atunci când o persoană este infectată pentru prima dată cu herpes genital simptomele se dezvoltă în primele 2 săptămâni de la contactarea virusului:
1. Febră şi simptome asemănătoare cazurilor de gripă;
2. Mâncărimi, arsuri şi disconfort în zona genitală;
3. Secreţii vaginale anormale la femei;
4. Ganglioni limfatici sensibili şi inflamaţi;
5. Senzaţie de presiune în zona abdominală;
6. Dureri şi arsuri la urinare;
7. Inflamări şi vezicule pe pielea din jurul sau de pe organul genital.
Cum se tratează herpesul genital?
Odată ce ai fost infectată vei rămâne cu virusul herpes simplex în organism şi vei suferi de recurenţe pe tot parcursul vieţii, majoritatea prezentând câte 3-4 recurenţe pe an.
Potrivit dr. Alina Cupsa, medic specialist dermato-venerolog la Centrul de Diagnostic şi Tratament "Dr. Victor Babeş", primele măsuri pe care putem să le luăm acasă sunt aplicarea locală a unui produs antiherpetic şi eventual administrarea unui antialgic-antiinflamator, în cazul unei erupţii însoţite de dureri importante.
De regulă, tratamentul se face doar la recomandarea medicului şi constă în administrarea de antivirale: aciclovir, famciclovir, valaciclovir, foscarnet. În cazul herpesului oral (în cel genital nu şi-a dovedit eficienţa) aplicarea încă de la primele simptome a aciclovirului local poate scădea durata episodului infecţios.
În cazul recurenţelor frecvente se poate face tratament antiviral cu doze reduse timp de aproximativ 1 an după care se întrerupe tratamentul şi se reevaluează rata recurenţelor. De asemenea, se poate face şi un tratament de stimulare a imunităţii.
Comentarii (3)
Buna tuturor si in special femeilor doritoare sa gaseasca un partener cu aceasta minora afectiune (gandesc pozitiv, asa cum a aratat testul, sic) draguta, sufletista, cu simtul umorului, capabila sa intretina si sa mentina o relatie bazata pe sinceritate si dragoste. Nu intarziati, viata e scurta si avem si noi dreptul sa traim si sa iubim. Curaj. Imi puteti scrie la rnsuditi@yahoo.com. De asemenea sunt descis oricaror discutii pe acesta tema, conversatii, suport emotional, sfaturi. R
Buna, sunt in cautarea unei relatii cu o fata care sufera de herpes genital :) ma puteti gasi la adresa de email paul2013paul2013@yahoo.com sau la id paul2013paul2013. Multumesc, si astept un semn de la voi! - 27 de ani, B
de cateva zile mia aparut cv unflat ca si cum ar fi un cos mare care ma doare dar nu este in in vagin ci pe zona vaginala. ma doare foarte tare cand il ating. mie foarte frica si nu stiu ce sa fac . este ceva grav???
Posteaza comentariu