Disfunctia erectila nu inseamna impotenta completa

Un consult iti poate reda increderea in tine!


Consultul la medicul specialist este esential daca raporturile sexuale intretinute sunt nesatisfacatoare si banuiesti ca ai suferi de DE. Este important sa stii ca exista tratamente care ajuta la obtinerea unei erectii ferme, insa acestea se elibereaza numai pe baza de prescriptie si necesita recomandarea medicului specialisti. Cel mai probabil, medicul iti va pune intrebari despre istoricul medical si iti va face un examen de rutina. "Testul de sange pentru verificarea colesterolului si a altor lipide, nivelul zaharului din sange, verificarea tensiunii arteriale si electrocardiograma sunt necesare pentru a diagnostica boli care cresc riscul de ingustare a arterelor. Aceste teste sunt simple si nu prezinta niciun risc", explica dr. Sebastian Voinea, medic specialist urolog la Centrul de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal din cadrul  Institutului Clinic Fundeni. Important este sa faci primul pas si sa mergi la un consult pentru ca apoi medicul iti va recomanda investigatiile necesare.

Avertizarea specialistilor: Nu este recomandata obtinerea medicamentelor din surse ilegale sau care nu pot fi controlate, precum site-uri pe internet sau prin email-uri de tip spam, putand reprezenta un pericol pentru sanatate.


 

Nu uita ca disfunctia erectila poate anunta o boala de inima


La aproximativ 80% dintre barbatii cu DE exista o cauza fizica la baza bolii, cum ar fi: diabet, hipertensiune arteriala sau boli de inima. "Erectia este un fenomen vascular, ceea ce inseamna ca factorii de risc sunt exact aceiasi cu cei ai bolilor cardiovasculare. Disfunctia erectila este un semnal de alarma pentru instalarea bolilor de inima, iar riscul de infarct peste cinci ani este foarte ridicat", avertizeaza asist. univ. dr. Sebastian Voinea. Astfel, printre factorii de risc enumerati de medicul specialist urolog Sebastian Voinea se numara: fumatul, hipertensiunea arteriala, obezitatea, hipercolesterolemia, sedentarismul, dieta, excesul de alcool, diabetul.


Tratamentul depinde de cauzele disfunctiei


Este foarte important sa retii ca tratamentul depinde de cauzele care au determinat aparitia disfunctiei. Dupa depistarea cauzelor, medicul iti va prescrie medicatia potrivita pentru tine: unele medicamente sunt administrate oral, altele necesita injectarea in gland si nu toata lumea poate sa le ia. Numai la recomandarea medicului trebuie sa administrezi aceste tratamente.

Dr. Sebastian Voinea sustine ca printre posibilitatile de tratament se numara:

  • Tratamentul oral cu anumite tablete indicate pentru disfunctia erectila. Insa, nicio tableta nu va duce la aparitia erectiei daca nu esti excitat sexual. "Acest tip de tratament este cel mai frecvent, iar in opt din 10 cazuri se dovedeste a fi un succes, fara reactii adverse. Numai daca este administrat corect si nu se combina cu medicamente care contin nitrati", mai explica specialistul urolog;
  • Tratamentul injectabil/uretral - prin injedctarea unui medicament in baza penisului care creste fluxul de sange in penis si, de obicei, erectia apare dupa 15 minute. Acest medicament este si sub forma de supozitor pe care il poti pune pe uretra (tubul prin care trece urina si care se termina la capatul penisului);
  • Pompa cu vacuum - penisul este introdus intr-un tub de plastic, se trage aerul afara din tub cu o pompa si astfel se face vid (vacuum). Vidul atrage sangele in penis si apare erectia;
  • Proteza peniana - un cilindru permanent implantat in penis, insa il mentine rigid si in afara excitatiei sexuale;
  • Tratamente hormonale - barbatii care se confrunta cu un nivel scazut de testosteron pot face terapie de substitutie cu testosteron;
  • Terapiile de cuplu - prin care partenerii sunt incurajati sa exploreze motivele care le afecteaza relatia si primesc sfaturi cum sa rezolve aceste probleme.


"Daca boala de baza este tratata in mod corect, pacientul poate ajunge la erectii spontane fara tratament", concluzioneaza specialistul.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dragomir pe 13 Dec 2018, 11:18
    Probleme de potenta

    Problemele de potenta apar de regula atunci cand in organism apare o disfunctie. Fie ca este la nivel psihologic sau fizic (hipertensiune, diabet, probleme de prostata) aceste disfunctii pot influenta in mod negativ viata sexuala a individului respectiv. Din aceasta cauza este util sa identificam cat mai rapid problema respectiva si sa o tratam. Eu mai aiu din cand in cand pornpropills ceva supliment cu vitamine pentru potenta si vad ca ajuta. Posibil sa fie si placebo.

    0
    0

  • gavrila ioan pe 3 Apr 2014, 09:21
    disfunctie erectila

    te rog sa/mi dai si mie un mic sfat ... sunt diabetic si hipertensiv cu tratament insulino-dependent(tip2)si cam de 2 ani ma necajeste faptul ca am imaginatie sexuala , dar erectiile chiar daca sunt, intervine un factor suparator un gind care ma aduce la starea de suparare .... spun asta pentru ca si sotia mea ma descurajeaza cu viciul ei religios de prost gust.... si cu asta si disfunctia .acest lucru l-am observat si in incercarea cu o alta femeie dar de data asta intervine o asa zisa emotie si rezultatul este negativ.pot apela fara risc la zisele pastile minune (viagra,vimax etc?)

    3
    0

  • lumi pe 7 Iul 2010, 08:28
    andropauza si disfunctiile sexuale

    sotul meu are 56 ani;ia tratament cu metroplolol si tertensif pt hipertensiune arteriala si salazopirina pt poliartrita reumatoida.De cca 1 an de zile este impotent si are toate simtomele specifice andropauzei.Ce sfat imi dati?Ar putea lua Levitra in conditiile in care ia tratament impotriva hipertensiunii arteriale?(daca da,ce gramaj)Va multumesc

    8
    3

  • Miha pe 16 Ian 2010, 17:17
    Pt Robert

    Daca citesti tot articolul vei invata ceva.Ideea e ca tot la doctor trebuie sa te duci,respectiv la un urolog.Stiu pe cineva care a avut aceasta "disfunctie" care a disparut imediat ce doctorul i-a facut analize in urma carora a realizat ca penisul functioneaza normal,si este doar de la capsor ( in mintea lui,rusinea fata de partener si rezervele pe care le avea ).Imediat ce a inceput a se controla si a isi impune ca problema nu e fizica ,totul a decurs normal. Totusi,dute la medic.Acolo vei afla mai multe,si sper sa fie doar in capul tau si doar pt ca te sfiesti .Apropos,baiatul avea tot 22 de ani..

    10
    4

  • robert pe 7 Dec 2009, 19:46
    EJACULARE PRECOCE

    BUNA TE ROG FRUMOS SA.MI DAI SI MIE UN SFAT CU PRIVIRE LA FAPTUL CA EJACULEZ PRECOCE DUPA APROX unu doua minute ce este de facut pana in prezent nu am fost la nici un doctor mersi te rog nu ocoli acest problema ROBERT 22ani

    11
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod