© Copyright:
Cum tratezi bolile specific feminine?
Te confrunti cu sindromul premenstrual? Esti mereu obosita si durerile de spate nu iti dau pace? Iata cateva solutii date de specialistii britanici pentru cele mai frecvente afectiuni intalnite in randul femeilor!
Sindromul premenstrual
Potrivit dr. Ann Walker, "starile se iritabilitate si retentia de apa cu care se confrunta multe femei in fiecare luna inaintea menstruatiei pot fi prevenite cu ajutorul magneziului".
Magneziul ajuta in prevenirea inflamatiei care cauzeaza retentia de apa. "Multe persoane nu consuma alimente bogate in magneziu, precum cereale integrale, fasole si legume cu frunze verzi, asa ca suplimentele nutritive pot fi o alternativa. Este nevoie de 270 mg pe zi si ar fi bine sa alegeti citratul de magneziu pentru ca se absoarbe mai usor decat magneziul oxid", mai spune dr. Walker.
Durerile de spate
Milioane de oameni sufera de dureri de spate, dar femeile sunt mai predispuse spre aceasta afectiune din cauza mai multor factori precum: ciclul menstrual, sarcina sau sanii proeminenti.
Foarte multe persoane nu stiu insa ca durerea poate sa dispara prin exercitii simple care sa implice muschii abdominali. "Oamenii nu isi dau seama ca muschii abdominali nefortificati pot fi cauza durerilor de spate. Acesti muschi sustin spatele si daca ei nu sunt suficient de puternici, tendinta corpului este de a se apleca, iar spatele se deformeaza", spune dr. Claire Rushton. Pentru a evita lucrul acesta, specialista recomanda efectuarea unui exercitiu simplu de tonifiere a muschilor abdominali: tine spatele drept, trage-ti burta cat de mult poti si ramai in pozitia aceasta pana cand termini de numarat pana la 10. Repeta exercitiul de 10 ori in fiecare dimineata. Vei vedea ca intr-o saptamana te vei simti mai bine.
Candidoza
"In cazul acesteia, multe femei folosesc iaurtul pentru a scapa de senzatiile de arsura. Dar acest remediu nu va vindeca infectia cu Candida", afirma Dr. Meera Kishen, consultant in sanatatea sexuala si reproductiva si membra a Medical Women's Federation. "Cu toate ca s-ar crede ca metoda ajuta, datorita efectului de racire creat, nu este deloc asa. In realitate, chiar si apa rece ar avea acelasi efect", adauga specialista. De fapt, femeile ar trebui sa apeleze la alte solutii, cum ar fi sa poarte haine lejere, lenjerie intima de bumbac si sa ia Canesten, un medicament cu administrare vaginala sau orala.
In ciuda a ceea ce se credea pana acum, candidoza nu este cea mai frecventa infectie vaginala, de doua ori mai multe femei au vaginita bacteriana, cauzata de pierderea echilibrului dintre microorganismele care formeaza flora existenta in mod normal in vagin.
Foliculita
"Daca ai pielea proaspat epilata cu ceara, asteapta cateva zile inainte de a merge la inot sau de a folosi jacuzzi", te sfatuieste Alison Cope, consultant virologist la Sheffield Teaching Hospitals NHS Foundation Trust. "Foliculii de par deschisi fac femeile vulnerabile la infectii ale pielii cu bacterii, precum Pseudomonas aeruginosa, care se dezvolta la cald si zone umede si care cauzeaza foliculita de apa fierbinte", adauga aceasta. Afectiunea se manifesta prin mancarimi, eruptii cutanate rosii care se pot transforma in mici umflaturi ce se pot infecta. In cazurile cele mai grave, se administreaza antibiotice pentru a rezolva problema.
Alison Cope te sfatuieste sa faci dus atat inainte cat si dupa ce mergi la piscina sau la spa pentru a reduce riscul raspandirii bacteriilor si al infectarii. Dusul de dupa te asigura ca ai scapat de bacteriile contactate de la alte persoane, iar cel de dinainte, te impiedica sa le dai celorlalti, la randul tau, anumite bacterii.
De asemenea, specialistul nu iti recomanda sa mergi sa te epilezi cu ceara intr-un salon in care spatula care se foloseste se indroduce intr-un recipient foarte mare cu ceara. Daca aceeasi ceara si aceleasi ustensile au mai fost folosite si pentru alte femei, riscul de a contacta diverse bacterii creste semnificativ.
Libidoul scazut
Instalarea menopauzei aduce cu sine si o scaderea a libidoului. In aceste cazuri, se poate folosi tibolon, un medicament prescris adesea de medici pentru tratarea simptomelor asociate, precum bufeurile si osteoporoza. Medicamentul contine testosteron, care combate simptomele menopauzei. De asemenea, "studiile arata ca administrarea acestuia timp de patru - sase saptamani imbunatateste viata sexuala", spune dr. Zara Aziz.
Cancerul de piele
Din cauza avertismentelor date frecvent de specialisti, femeile nu se mai expun la soare deoarece le este teama ca se vor imbolnavi de cancer de piele. "Dar prin aceasta atitudine, ele si-ar putea face mai mult rau decat bine", avertizeaza dr. Cecelia Tregear, dermatolog in cadrul Wimpole Skin Care Centre din Londra. Organismul are nevoie de soare pentru producerea vitaminei D si o deficienta in aceasta poate duce la probleme de sanatate precum rahitismul si osteoporoza. De aceea, dr. Tregear recomanda femeilor sa gaseasca un echilibru intre protejarea impotriva cancerului de piele si protejarea oaselor, prin expunerea la soare timp de 20 de minute, fara a se da cu creme de protectie, in intervalele orare permise de specialisti.
Diareea
Diareea este cel mai frecvent simptom al sindromului de colon iritabil si afecteaza patru milioane de femei numai in Marea Britanie. Oamenii tind sa bea lapte cand au diaree, deoarece cred ca acesta le calmeaza stomacul. In realitate insa, lucrul acesta nu face decat sa inrautateasca lucrurile. Dr. Anna Wilson recomanda evitarea lui cel putin 48 de ore dupa ce simptomele au trecut. In aceasta perioada, specialista spune ca este benefica apa sau consumul de lapte de soia pentru a lasa organismul sa-si revina complet.
Imbatranirea prematura
"A manca produsele care nu trebuie este un mod de a accelera procesul de imbatranire", este de parere dr. Lucy Glancey, chirurg estetician din Londra. "Una dintre teoriile imbatranirii este ca am avea prea multi radicali liberi la nivelul pielii si acestia favorizeaza imbatranirea prematura", explica specialista. Radicalii liberi sunt molecule care distrug celulele organismului. O sursa importanta a acestora este considerat zaharul. De aceea, pentru a se mentine tinere cat mai mult timp, dr. Glancey le recomanda femeilor sa consume alimente cu un indice glicemic scazut: fructe, legume, peste, oua si carne.
Oboseala
Daca resimt oboseala mai tot timpul, femeile cred ca sufera de anemie si au tendinta sa ia fier. Gresit, spun cercetatorii! Acesta ar putea sa le faca mai mult rau decat bine. In realitate, s-ar putea sa fie vorba de hemocromatoza, o afectiune in care organismul absoarbe prea mult fier care devine toxic intrucat se acumuleaza in organele interne si poate duce la insuficienta cardiaca si chiar la deces. Potrivit dr. Pixie McKenna, boala se depisteaza usor, printr-un test de sange si este perfect tratabila daca pacienta merge la doctor si isi face analizele necesare.
Histerectomia
Dupa varsta de 40 de ani, pentru a-si imbunatati calitatea vietii, femeile incep sa apeleze la histerectomie intrucat ciclul menstrual se scurteaza, iar simptomele sindromului premenstrual devin mai severe si se intind pe perioade mai lungi. Totusi, potrivit dr. Tina Peers, consultant in sanatate sexuala, aceasta interventie se poate evita prin alegerea unei metode contraceptive mai potrivite, care sa se potriveasca nevoii femeii la aceasta varsta. Pilulele contraceptive combinate sau inelul vaginal sunt doar doua din multitudinea de optiuni pe care le au doamnele.
Balonarea
Cunoscut drept "ucigasul tacut", cancerul ovarian face nu mai putin de 4.300 de victime in fiecare an doar in Marea Britanie. Intrucat are foarte putine simptome, este foarte greu de detectat. "Unul dintre cele mai comune simptome ale bolii este balonarea care foarte adesea este confundata cu sindromul de colon iritabil", declara dr. Rupal Shah. "Daca va simtiti balonata in mod constant timp de mai mult de cateva saptamani, iar senzatia nu dispare dupa ce ati mers la toaleta, ar fi cazul sa va faceti o programare la doctor", recomanda dr. Shah.
Depresia
"Depresia nu este intotdeauna doar in mintea noastra. Ea poate fi semnalul de alarma pentru o alta afectiune", avertizeaza dr. Ellie Cannon. "Depresia si anxietatea pot fi simptome ale anemiei, problemelor cu glanda tiroida sau ale menopauzei", adauga aceasta. Asadar, nu lua antidepresive la intamplare! Mergi mai intai la medic si fa-ti niste analize amanuntite pentru a stabili daca suferi de una dintre aceste afectiuni.
Sursa: Daily Mail
De TopSanatate
Comentarii (5)
va rog frumos sa imi spuneti ce sa iau de mincarime la fund si mincarime vaginala
buna, sunt Cristina si am am o mare nedumerire: nu stiu sigur ce sunt hemoroizii si care sunt simtomele acestei boli.daca cineva stie va rog s imi spuneti am o durere usoara chiar langa anus si am observat o urma de sange pe lenjerie.sunt un pic speriata si am nevoie de ajutorul vostru. multumesc
Buna seara, Indraznesc sa va intreb ce se poate face ( naturist) sa-mi recapat libidoul.Am 42 de ani, o viata normala , doar ceva stari de moleseala si un somn iepuresc.. Ma puteti sfatui cumva? Multumesc!
buna sunt damadis si am 18 ani. sunt inca virgina, iar menstruatia nu mi s-a reglat. in urma cu 3-4 muni in loc de menstruatie mi-a curs un lichid maro fosrte inchis, care ma tinut o zi, dupa aceea nu mi-a mai venit deloc. deci adunate sunt cam 8 luni in care nu mi-a venit deloc. aveti vreo idee sau un sfat?
f, bun articol cit mai multe si interesante in ajutorul fem
Posteaza comentariu