Orice femeie testează pe rând majoritatea metodelor contraceptive pentru a evita o sarcină nedorită. Pilulele, însă, au un regim mai special din punct de vedere al sănătății. Asta înseamnă că trebuie să îți iei niște măsuri de precauție și mai ales să fii pregătită să vezi cum te adaptezi la efectele secundare pe care le vei citi pe prospectul celor recomandate pentru tine de către medicul ginecolog.
Testul Papanicolau
Recomandat printre analizele pe care trebuie să le faci anual, testul Papanicolau verifică în principal starea de sănătate a colului uterin. Este recomandat să știi cum pleci la drum când începi un tratament hormonal, așa că e recomandat să începi de aici.
Tensiunea arterială
Adesea neglijată de către majoritatea ginecologilor, dar foarte importantă în raport cu intervenții hormonale în organism. Trebuie să îți iei tensiunea ca să afli dacă pastilele contraceptive îți pot dăuna sau nu, mai ales dacă știi că tu sau cineva din familia ta are probleme cu inima.
Fumatul
Aici nu e vorba de analize, decât dacă vrei totuși să verifici coagularea sângelui. Anumite anticoncepționale sunt total nerecomandate fumătoarelor, mai ales celor trecute de 35 ani, altele sunt mai permisive.
BTS-uri
Chiar dacă nu ai simptome, este indicat să faci periodic teste pentru bolile cu transmitere sexuală, dacă ai avut contacte neprotejate. Anticoncepționalele te lasă total descoperită în fața oricărui fel de infecție sau micoză, precum și în fața HIV.
Dacă urmează să te stabilizezi într-o relație și vei avea un singur partener sexual, anticoncepționalele sunt binevenite după un șir complet de analize. De ce e important să îți evaluezi starea de sănătate înainte de a lua anticoncepționale
Un flux de hormoni în corpul tău nu va trece neobservat de sistemele care îl fac să funcționeze. Varietatea anticoncepționalelor există tocmai pentru a se adapta în funcție de organismul tău. Medicul care ți le recomandă trebuie să știe cât mai multe despre istoricul tău și despre stilul tău de viață, pentru a-ți face cea mai potrivită recomandare.
De cele mai multe ori, administrarea lor se face pe o durată mai lungă, așa că implicațiile sunt semnificative, spre deosebire de prezervativ, diafragmă sau sterilet, care nu interacționează cu metabolismul tău. Odată ce alegi un anumit tip de anticoncepționale în acord cu recomandările medicului tău, trebuie să îți supraveghezi starea în prima lună, pentru a sesiza eventuale efecte secundare nedorite.
Posteaza comentariu