De câteva zile ai constatat că ai o secreţie vaginală anormală şi mâncarime la nivelul vaginului. Înseamnă că ai o infecţie vaginală care trebuie să fie tratată corespunzător de medicul ginecolog. Ca să ameliorezi problema până ajungi la ginecolog, iată care sunt cele mai eficiente remedii naturale!
Nu uita că infecţiile vaginale trebuie să fie tratate după un examen ginecologic complet în urma căruia se pune un diagnostic şi se prescrie un tratament medicamentos eficient în problema respectivă. De toate aceste lucruri se ocupă medicul ginecolog. Tu trebuie doar să-ţi faci o programare şi să nu te jenezi de aceste probleme pentru că ele sunt frecvent întâlnite la toate femeile.
Curaj şi vei scăpa de mâncărimile enervante, senzaţia de usturime şi durere când urinezi, de durerea din timpul actului sexual şi de secreţiile ciudate de culoare albă, brânzoase, fără miros şi abundente cu care te confrunţi.Există câteva remedii naturale pe care le poţi folosi cu succes pentru a ameliora problema pe moment până ajungi la medicul ginecolog. Ele au fost testate şi recomandate de mulţi specialişti!
1. Iaurtul sau probioticele
Datorită concentraţiei de bacterii bune, iaurtul poate să împiedice dezvoltarea bacteriilor dăunătoare şi asigură un sistem digestiv sănătos, cu acţiune benefică asupra aparatului genital. Poţi să consumi iaurt, poţi să iei capsule cu probiotice sau poţi să aplici iaurt pe un tampon pe care să-l introduci apoi în vagin pentru a obţine o ameliorare imediată a simptomelor.
Îl poţi lăsa 2-3 ore şi să repeţi operaţiunea de 2-3 câteva ori pe zi.Atenţie însă! Nu toate iaurturile aduc beneficii sănătăţii. De aceea, ori de câte ori mergi la cumpărături, uită-te pe eticheta acestora. Potrivit Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, "bacteriile folosite pentru a obţine iaurturile sunt Lactobacillus bulcaricus şi Streptococcus thermophillus. Astfel, un iaurt nu trebuie să conţină: lapte praf reconstituit, arome, coloranţi, fructe, agenţi de îngăşsare, zahăr sau alte zaharuri (glucoză, fructoză)".
2. Mierea de albine
Se poate aplica pe zona exterioară, să o laşi să acţioneze 20 de minute, după care să faci un duş. Nu uita să usuci foarte bine zona genitală, tamponând cu hârtie igienică pentru a absorbi umezeala.
3. Oţetul de mere
Amestecă o cană de oţet de mere în apa din cadă şi stai 20 de minute în apă pentru a te relaxa. La fel, trebuie să te asiguri că ai uscat foarte bine zona genitală după baie.
4. Acidul boric
Poţi să-ţi faci capsule cu acid boric pe care să le introduci în vagin. Numeroase studii au demonstrat că acidul boric este la fel de eficient precum alte medicamente orale antifungice.
5. Ceaiul de pelin
Poţi să faci băi de şezut cu ceai concentrat de pelin, pe care să le repeţi de 2-3 ori pe zi.
De reţinut! Dacă ai folosit remedii naturale pentru a trata simptomele cu care te confrunţi şi acestea continuă să presiste este momentul să recurgi la un consult de specialitate. Programează-te la un medic ginecolog pentru un control şi un tratament adecvat. Este foarte important să nu foloseşti niciun produs vaginal sau tratament înainte cu 48 de ore de consultaţia programată. După efectuarea unui control ginecologic, medicul poate să-ţi recomande un tratament care conţine fie ovule vaginale, creme vaginale sau medicamente cu administrare orală.