32 de simptome ale menopauzei pe care trebuie să le știi

Când femeile sunt întrebate care sunt manifestările specifice menopauzei de obicei vorbesc despre 3 sau 4 simptome, dar în realitate sunt mult mai multe. Află detalii suplimentare despre această schimbare care se petrece în organismul tău.
Pe măsură ce organismul unei femei se apropie de menopauză producția de hormoni începe să scadă. Având în vedere faptul că hormonii reglează multe dintre funcțiile corpului, nu este deloc neobișnuit ca multe femei să remarce simptome neobișnuite care semnifică această schimbare. Potrivit chestionarelor realizate, peste o treime dintre femeile afectate de simptomele menopauzei nici măcar nu cer ajutorul medicului, din cauza jenei sau timidității.

 
Iată care sunt simptomele menopauzei pe care trebuie să știi să le recunoști:

 
1. Căderea părului

Modificarea nivelului de hormoni poate avea efecte neașteptate, iar căderea părului este unul dintre simptomele posibile. Este important să iei legătura cu medicul tău pentru a ți se recomanda măsurile necesare pentru a stopa acest proces și pentru a putea discuta despre ceea ce te îngrijorează.

 
2. Îngrășarea

Este posibil să observi acumularea grăsimii în zona abdominală. Pentru a contracara acest efect nedorit este recomandat să faci exerciții fizice în mod constant. 10 minute de yoga sau o plimbare în ritm alert pot face minuni.

 
3. Unghiile care se rup ușor

Una dintre principalele cauze pentru unghiile casante este lipsa hidratării suficiente. Ai grijă să bei între 8 și 10 pahare de apă în fiecare zi.

 
4. Problemele cu somnul

Dacă observi că îți este din ce în ce mai greu să adormi sau că te trezești des noaptea și îți ia mult timp să adormi din nou, încearcă să eviți cafeina din ceai, ciocolată și cafea. În afară de faptul că te ține trează, cafeina poate declanșa și bufeurile.

 
5. Senzația că te-ai curentat

Este un simptom mai neobișnuit, dar poate fi rezolvat cu ajutorul unei ședințe de masaj relaxant.

 
6. Alergiile

Este posibil să remarci că ai alergii noi sau să ai reacții alergice mai intense. Este foarte important să ceri ajutorul unui specialist pentru a identifica substanțele care declanșează reacțiile nedorite.
Numai în acest mod te vei simți din nou bine și vei respira ușor.

 
7. Limba care arde

Este o idee bună să-i ceri medicului tău să verifice dacă ai o lipsă de fier. Un supliment pe bază de fier te va ajuta să neutralizezi acest simptom deranjant.

 
8. Disconfort la nivelul gingiilor

Riscul de gingivită și de infecții crește în perioada de trecere la menopauză. Dacă simți disconfort sau ai deja gingiile umflate este indicat să te adresezi medicului dentist pentru a putea contracara problema în mod eficient.

 
9. Schimbări ale stării de dispoziție

În acest caz este foarte util să analizezi ce și cum mănânci. Nu înseamnă că va trebui să ai o dietă foarte drastică, dar va fi nevoie să iei măsuri pentru a-ți crea un meniu echilibrat și sănătos.

 
10. Starea de oboseală

Specialiștii îți recomandă să dormi aproximativ 20 de minute în timpul zilei pentru a-ți recupera energia. Și exercițiile fizice de intensitate redusă îți pot da un impuls util.

 
11. Irascibilitatea

Evită zahărul și carbohidrații rafinați pentru a menține glicemia stabilă și calmul interior.

 
12. Problemele de memorie

Fă-ți o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut sau ține un jurnal pentru a fi sigură că nu uiți ceva important.

 
13. Amețeala

Lipsa de acid folic și de vitamina B12 pot cauza amețeala sau vertijul. Broccoli și sparanghelul conțin combinația necesară de nutrienți pentru a preveni stările de amețeală.

 
14. Balonarea

Nu mai mesteca gumă și evită băuturile carbogazoase deoarece îți vor umple stomacul cu aer și vei fi foarte balonată. Este bine să renunți și la fumat și să eviți consumul de alcool.
Meditația și pozițiile specifice antrenamentelor yoga te pot ajuta să elimini rapid balonarea și să porți din nou hainele preferate.

 
15. Incontinența urinară

Exercițiile speciale pentru mușchii din zona pelvină vor rezolva această problemă.

 
16. Transpirațiile nocturne

Evită dușurile sau băile cu apă fierbinte într-un interval de o oră înainte de culcare și ține o sticlă cu apă pe noptieră.

 
17. Pulsul neregulat

Redu consumul de cafeină și limitează fumatul pentru a reduce palpitațiile.

 
18. Depresia

Meniul zilnic poate contracara depresia asociată cu menopauza dacă include avocado, care crește producția de serotonină.

 
19. Anxietatea

Modificările hormonale asociate cu menopauza pot declanșa inclusiv anxietatea. Încearcă lumânârile cu ulei de lavandă sau o plimbare în parc pentru a te relaxa.

 
20. Durerile de sâni

Odată ce sângerările menstruale dispar și organismul produce mai puțin estrogen, durerile de sâni nu te vor mai deranja.

 
21. Migrenele

Bea aproximativ 3l de apă pe zi pentru a preveni deshidratarea care cauzează durerile de cap pe fond hormonal.

 
22. Durerile articulare

Umple frigiderul cu fasole, spanac și salată verde și evită antrenamentele de impact mare.

 
23. Problemele digestive

Pot fi contracarate prin creșterea consumului de apă sau a cantității de fibre.

 
24. Osteoporoza

Ridicarea greutăților este un exercițiu util pentru prevenirea osteoporozei, care trebuie practicat timp de 30 de minute, de 3-4 ori pe săptămână.

 
25. Senzația de înțepături la nivelul extremităților

Un meniu echilibrat, hidratarea optimă și odihna suficientă sunt combinația ideală pentru a neutraliza acest simptom.

 
26. Mirosuri neobișnuite

Nu te îngrijora pentru că este o manifestare foarte des întâlnită asociată cu menopauza. Fă duș de două ori pe zi și alege un deodorant împotriva stresului.

 
27. Probleme de concentrare

Lipsa estrogenului este motivul acestei probleme. De asemenea, orele prea puține de somn sau somnul întrerupt pot afecta capacitatea de concentrare.

 
28. Bufeuri

Sunt un simptom foarte des întâlnit. Folosește un evantai sau aerul condiționat pentru a-ți reveni.

 
29. Mâncărimile

Pentru a preveni senzația de mâncărime evită expunerea prelungită la soare și folosește uleiul de arbore de ceai, de avocado sau de migdale.

 
30. Menstruații neregulate

De obicei sunt primul simptom care indică apropierea menopauzei. Sângerările menstruale pot apărea la intervale variate înainte de a se opri complet.

 
31. Senzația de panică

În primul rând trebuie să te asiguri că meniul tău conține cantități suficiente de vitamine și minerale. De asemenea, este esențial să te odihnești atât cât trebuie și să faci exerciții fizice de 2-3 ori pe săptămână.

 
32. Uscăciunea vaginală

Una din 5 femei are această problemă, potrivit chestionarelor realizate. Cremele speciale pot reda confortul, având efect până la 72 de ore.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.