Sânii se numără printre cele mai delicate părţi ale corpului feminin şi au nevoie încă din copilărie de o atenţie constantă pentru a preveni efectele trecerii timpului şi a-i feri de boli. Află cum trebuie să ai grijă de ei!
Sănătatea sânilor trebuie să preocupe orice femeie. Acest aspect nu trebuie neglijat, deoarece în timp poate conduce la afecţiuni grave, la complicaţii nedorite şi la o lipsă de încredere a femeii în ea. Pentru a evita aceste neplăceri poţi să urmezi câteva sfaturi care să te ajute să-ţi păstrezi sănătatea şi frumuseţea sânilor.
Sfatul 1
Se recomandă o alimentaţie bogată în proteine, care ajută atât la creşterea imunităţii cât şi la creşterea fermităţii muşchilor. Din dietă nu trebuie să lipsească alimentele bogate în vitamina E, C şi seleniu. Este recomandată limitarea consumului de cafea şi alcool şi renunţarea la fumat. De evitat consumul grăsimilor animale, de regulă se recomandă carnea de pui, vită şi peşte.
Sfatul 2
Alegerea unor sutiene de calitate, care să menţină poziţia sânilor fără a face presiune asupra lor. Femeile care au sânii mari trebuie să folosească începând din adolescenţă sutiene de susţinere astfel încât să nu permită lăsarea sânilor. Materialul din care este confecţionat sutienul trebuie să aibă o textură (bumbac) moale, iar balenele inserate pe banda laterală a cupei trebuie să fie bine prinse ca să se evite rănirea sânului.
Sfatul 3
Se recomandă duşurile cu apă rece, cu mişcări circulare de jur împrejurul sânilor. Apa rece întăreşte ţesutul conjuctiv, ţesutul de susţinere al sânilor, stimulează irigarea acestei zone şi alimentează celulele cu substanţele nutritive necesare. Imediat după duş hidratează pielea cu o loţiune pentru corp sau un ulei pe bază de extracte din plante.
Sfatul 4
Se recomandă efectuarea unor masaje blânde prin mişcări circulare cu ajutorul unei creme hidratante.
Sfatul 5
Pentru a evita comprimarea sânilor pe timpul nopţii, nu este recomandat dormitul pe burtă.
Sfatul 6
Gomajele la nivelul sânilor ajută la stimularea circulaţiei sangvine şi la reînnoirea celulară. Gomajul nu se face la nivelul zonei areolare. Produsele alese pentru gomaj trebuie să fie cu particule abrazive din cele mai fine.
Sfatul 7
Nu este recomandată expunerea la soare fără sutien. Pentru o protecţie şi mai mare în faţa razelor solare este indicat să folosim o cremă cu factor de protecţie ridicat.
Sfatul 8
Dacă eşti pasionată de sport nu uita sa porţi un sutien adecvat. Sutienele confecţionate special pentru practicarea sportului sunt făcute dintr-un material care absoarbe transpiraţia, ţesăturile de regulă fiind naturale.
Sfatul 9
Este ideal de practicat sporturi cât mai puţin violente. Un sport indicat ar fi înotul, deoarece ajută la tonifierea muşchilor bustului.
Sfatul 10
Nu uita de autopalparea sânilor şi de controlul medical periodic.
Comentarii (4)
am sanii foarte mici,nu stiu de ce...crede-ti ca pot face cesa sa se mareasca?am 22 de ani!
nu am sanii foarte mari, sunt ok, dar probleme au aparut. Prima data chisturi, apoi noduli, am fost la control, am urmat un tratament cu un unguent...au mai trecut. Odata cu sarcina sanii au devenit si mai grei si mai durerosi, iar dupa ce am nascut aveam niste noduli care erau palpabili, cu precadere la sanul stang. M-am speriat si m-am dus la doctor, chiar daca alaptez inca...am facut control, ecografie si mamografie...erau niste chisturi lactici, de la lactatie, care vor trece cu tratament adegvat dupa ce il intarc pe bebe. Oricum e bine sa facem cu totii controale de rutina, asa prevenim sau tratam si cea mai crunta boala. Pup
De ceva timp,observ ceva simptome ciudate la sin,sa marit ca volum si parca are niste noduri pe o portiune...secretii nu am...insa cind dorm ma deranjeaza,simt disconfort si uneori ma doare.Miine am programare la medic,sper ca totul va fi bine.....ce ar putea fi?ma puteti ajuta cu ceva info?....merci mult...pa...
Sumare dar bune aceste sfaturi,iar daca imi este ingaduit as adauga problema glandulara, control endocinologic cand aveti simptome ciudate la sani si ciclu va doresc la toate BUCURII SI SANATATE !!!
Posteaza comentariu