Cu cât aceste persoane petrec mai mult timp în bucătărie, pregătind diverse feluri de mâncare, cu atât se înrăutăţeşte starea lor de sănătate, afirmă autorii studiului. Rezultatele cercetării contrazic opinia generală potrivit căreia preparatele gătite în casă sunt mai sănătoase, informează ziarul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.
De asemenea, studiul sugerează că mâncărurile nu devin "mai sănătoase" doar pentru simplul fapt că sunt gătite în casă.
Printre motivele invocate de cercetători care ar putea să explice aceste riscuri medicale se află faptul că persoanele care gătesc acasă sunt mai generoase în ceea ce priveşte cantităţile de ingrediente nesănătoase, precum unt, zahăr şi sare.
Gustând des din preparatele culinare, în timp ce acestea sunt pregătite, persoanele respective se îngraşă de-a lungul timpului.
Comentarii (1)
ce tampenie de studiu..ne bazam un studiu serios pe ideea ca "este posibil ca alimentele comercializate în lanţurile de magazine să fi devenit mai sănătoase" ??? parca stiam ca studiile stiintifice serioase nu se bazeaza pe presupuneri ci pe date reale!!
Posteaza comentariu