Situaţia se prezintă puţin mai bine când vine vorba de fructe: 14% dintre copii consumă cantitatea zilnică recomandată. Lipsa timpului pentru pregătirea unei mese echilibrate este unul dintre principalele motive pentru care nu se consumă suficiente fructe şi legume[1]. În aceste condiţii, cum este posibil să asigurăm familiei nutrienţii esenţiali dar, în acelaşi timp, să nu petrecem prea mult timp în bucătărie?
Obiceiurile alimentare sănătoase sunt dobândite încă din copilărie.
Din păcate, lipsa de informare cu privire la compoziţia acestor produse duce la păreri conform cărora acestea nu sunt produse naturale şi valoroase. 46,5% dintre participanţii la studiul efectuat de Millward Brown cred că în mousse-uri sunt adăugaţi conservanţi, coloranţi (45,2%), zahăr (51,5%) sau îndulcitori (49,8%)[3].
Nutriţionistul Şerban Damian susţine faptul că “mousse-ul are aceleaşi valori nutriţionale pe care le au fructele şi legumele, întrucât este, de fapt, un piure din fructe şi legume. Acesta conţine fibrele, vitaminele şi mineralele pe care le conţin şi fructele sau legumele din care este produs. Mousse-ul nu conţine adaos de zahăr, fiind un produs 100% natural.”