In prezent, zilnic apar stiri peste stiri cu continut pozitiv in legatura cu diabetul, deoarece crecetatorii au aflat si cauza si de aici si remediu pentru diabet, si anume mentinerea unui nivel cat mai scazut de zahar in sange. Ce nu stiu cercetatorii este ca acest lucru este posibil in timp si necesita mult efort si rabdare din partea suferindului.
Controlarea nivelului de zahar din sange poate determina prevenirea sau chiar oprirea evolutiei diabetului si a complicatiilor care apar in timp. Dieta pentru tratament este foarte importanta deoarece controlarea nivelului de zahr din sange difera la cele 2 tipuri de diabet.
Tratamentul pentru diabetul de tip 1 se bazeaza pe inlocuirea insulinei si reducerea din handicapul organismului de a produce insulina.
Tratamentul diabetului de tip 2, de regula, se bazeaza pe exercitii, pierderea kilogramelor, si unul sau mai multe medicamente pentru a invinge rezistenta la insulina. In acesta caz insulina injectabila poate deveni o necesitate.
Majoritatea persoanelor cu diabet de tip 2 adesea se confrunta cu povara ca trebuie sa amelioreze afectiuni provocate de diabet, cum sunt: obezitatea, colesterolul sau hipertensiunea arteriala.
Scopul tratamentului, in functie de fiecare tip de diabet, este sa pastrezi cantitatea de zahar din sange cat mai mica sau aproape de normal pentru a preveni afectiuni ale ochilor, rinichilor, inimii, nervilor sau vasele de sange.
Diabetul de tip 1
Insulina este baza tratamentului pentru persoanele care sufera de diabet de tip 1. Insulina, cel putin in forma prezenta, nu poate fi administrata oral deoarece enzimele digestive din tractul gastrointestinal o distruge.
Deci, aceasta trebuie injectata sau inhalata, de obicei, de cateva ori pe zi. Administrarea orala a insuline este in curs de cercetare, insa nu a fost aprobata pentru folosirea generala. Dieta si exercitiile, de asemenea, sunt integrate in tratament deoarece ambele reduc nivelul zaharului din sange si necesarul de insulina.
Tinta inlocuirii insulinei este imitarea nivelelor normale de insulina furniozate de catre pancreas. Aceasta inseamna mentinerea unei cantitati mici si stabile de insulina in sistemul circulator intre mese, si masurarea dozelor in functie de consistenta meselor pentru a limita cresterea cantitatii de zahar din sange care, de altfel, se intampla.
Initial, doctorul determina dieta pentru insulina, incluzand numarul de doze, prin testarea nivelului de glucoza din sange si intensitatea activitatii.
Cantitatile ridicate de zahar din sange, mesele bogate si activitatile scazute necesita mai multa insulina, in timp ce cantitati scazute de zahar in zange, mese mai putin bogate si activitati intense necesita mai putina insulina.
Deoarece exista 3 factori care influenteaza nivelul zaharului din sange, iar diabetul afecteaza in mod diferit fiecare persoana este important consultarea frecventa a medicului.
Monitorizarea iti ofera informatiile de care ai nevoie pentru prescrierea planului pentru tratament. De exemplu, nivelul zaharului din sange poate varia, iar tu trebuie sa iti ajustezi dozele si sa sincronizezi insulina in cursul zilei pentru mentinerea in standarde normale a nivelului de zahar din sange.
Diabet de tip 2
Traditional, tratamentul clinic realizat pas cu pas imbunatateste starea pacientului care sufera de diabet de tip 2. Mai intai pacientul trebuie sa isi schimbe stilul de viata, in ceea ce priveste dieta si exercitiile, pentru a pierde in greutate.
Daca acesta masuri initiale dau gres, doctorul prescrie sulfoniluree, o clasa veche de medicamente pentru diabet. Daca se ajunge sa fie administrata doza maxima, tratamentul cu medicamente este oprit si incepe cel pe baza de insulina injectabila.
Tratamentul cu insulina are un succes modest si se pierde timp valoros in controlarea nivelului de zahar din sange. Ca rezultat, afectiunea progreseaza, iar majoritatea persoanelor nu sunt capabile sa aiba nivelul zaharul din sange aproapre de normal, fapt care conduce si la alte afectiune.
In 2006, Asociatia Americana a Diabetului impreuna cu Asociatia Europeana pentru Studierea Diabetului au realizat un nou ghid pentru tratarea diabetului de tip 2. Acesta se bazeaza pe controlarea nivelului de zahar din sange cat mai repede posibil pentru a reduce riscul dezvoltatii afectiunilor pe term lung.
Ca schimbare majora, noul ghid incurajeaza doctorii sa prescrie medicamente la fel de mult cum trebuie sa incurejeze schimbarea stilului de viata, preferabil chiar din momentul in care boala a fost depistata, pentru a creste sansele de a controla nivelul zaharului din sange.
© Copyright:
Invata sa traiesti cu diabetul!
Statisticile arata ca una din 14 persoane sufera de diabet sau prezinta un risc ridicat de avea aceasta afectiune. De sigur, pentru fiecare persoana in parte care sufera de aceasta afectiune, statisticile sunt doar o informatie in plus, deoarece boala insemna mult mai mult... inseamna schimbarea radicala a modului de viata.
De TopSanatate
Comentarii (2)
Poate un bolnav de diabet sa aiba o viata normala? adica ma refer la faputul ca si el vrea o familie copii un viitor frumos. Poate el sa intretina o familie? Care sunt riscurile? Vreau sa stiu deoarece vreau sa ma casatoresc cu un baiat cu diabet ce are varsta bolii de 17 ani ... NU ARE DELOC COMPLICATII duce o viata normala, dieta sau regim... insulina de ultima ora, lantus si aprinda daca puteti sa imi dati un sfat:( Ce riscuri as avea eu ca viitoare sotiie... pot sa am copii cu el? Exista riscul sa apara complicatii? Va multumesc mult.
Din fericire...sau din nefericire sunt asistent socialintr-o unitate medicala dedicata bolnavilor de diabet. Situatia este mult mai grava decat pare privita de afara. Cererile pentru internare sunt de vreo 3 ori mai mari decat se poate realiza. Este greu de descris ce se intampla in spitale. Singura solutie pe care o vad in acest sens ar fi sa se puna accentul pe tratamentul profilactic. Doar asa numarul bolnavilor poate fi redus. Informarea populatiei despre cauze , efecte si complicatii cred ca ar fi deasemenea o buna solutie pentru diminuarea numarului mare de cazuri noi descoperite de diabet intr-o faza destul de avansata si al varste din ce in ce mai fragede.
Posteaza comentariu