Hipertiroidismul: o afectiune nemiloasa a tiroidei

Influenta glandei tiroide este extrem de importanta in ceea ce priveste functionarea normala a organismului uman, deorece aceasta afecteaza pulsul si tensiunea arteriala, nivelul de colesterol, nivelul energetic, tonusul muscular, vazul, starea psihica si multe altele. In pofida importantei sale, tiroida si afectiunile sale nu cunoscute suficient de catre populatie.

In cazul in care tiroida nu produce o cantitatea suficienta de hormoni, afectiunea se numeste hipotiroidism, iar atunci cand glanda produce mai multi decat este necesar, afectiunea se numeste hipertiroidism. Daca sunt tratati la timp, pacientii suferind de afectiuni tiroidiene pot duce o viata normala, activa.


Simptomele hipertiroidismul

Sint multe simptome asociate cu hipertiroidismul, iar pentru fiecare pacient unele sunt mai accentuate decat altele:

  • lipsa de energie, stare de slabiciune generala;
  • nervozitate, anxietate, iritabilitate;
  • transpiratie in exces, intoleranta la caldura;
  • pofta de mancare buna, pierederi in greutate (uneori se constata o crestere a masei corporale din cauza poftei de mancare), dificultati de inghitire, si diaree;
  • modificari ale pielii, mai calda, transpirata, si foarte fina.


Cauzele hipertiroidismului

Clasic se disting doua categorii de forme de hipertiroidism: hipertiroidism simplu si autoimun.

Hipertiroidismul autoimun, numit si Basedow-Graves, este cauzat de o conditie autoimuna, adica, corpul considera glanda tiroida ca pe ceva strain si incepe sa o atace. Cauza nu este cunoscuta foarte bine, cert este ca acest atac nu distruge tiroida, ci o stimuleaza. Astfel, acesta incepe sa produca si mai multi hormoni ca inainte de atac, rezultand hipertiroidismul.

In unele cazuri, in glanda se dezvolta un nodul, care functioneaza in mod independent de restul glandei tiroide.
Daca acest nodul secreta mai multi hormoni tiroidieni, apare hipertiroidismul.
 

Tratamentul hipertiroidismului

Exista remedii excelente, atat pentru pacientii care sufera de hipotiroidie, cat si pentru cei suferinzi de hipertiroidie. De cele mai multe ori aceste remedii sunt preparate din plante, minerale, substante chimice si extracte animale, care sunt diluate si dinamizate in exces.

Selectarea remediului se va face in functie de toate simptomele pacientului, incluzand simptomele fizice, mentale si emotionale, dar si istoricul bolii si antecedentele heredocolaterale. Remediile stimuleaza sistemul imunitar si hormonal pentru a-si regasi echilibrul si ofera vindecare de lunga durata.