- IG 110: bere
- IG 100: glucoza
- IG 95: cartofi prajiti, faina de orez
- IG 90: faina alba
- IG 85: pop corn
- IG 70: zahar, orez, bauturi carbogazoase (cola), chips-uri, mamaliga
- IG 65: faina semi-integrala, paine de secara, paine neagra, porumb, ananas in sirop
- IG 60: banane, castane, faina integrala, pizza
- IG 55: Ketchup, piersici in sirop, sushi, papaya
Exemple de alimente cu indice glicemic mediu:
- IG 50: kiwi, ananas, mango, orez integral, paste integrale, suc de mere (fara zahar)
- IG 45: cereale integrale, nuca de cocos, paine prajita, banane verzi, struguri, marar
- IG 40: fulgi de ovaz, unt de arahide fara zahar, prune uscate, suc de morcov
Exemple de alimente cu indice glicemic scazut:
- IG 35: caise uscate, portocale, prune, mere, piersici, telina, iaurt
- IG 30: branza proaspata, morcovi, mandarine, clementine, lapte degresat, lapte de soia, pere, grepfrut, rosii, napi, marmelada fara zahar
- IG 25: faina de soia, humus, cirese, capsune, zmeura, seminte de dovleac
- IG 20: iaurt din soia, suc de lamaie fara zahar, pudra de cacao
- IG 15: spanac, tofu, dovlecei, ardei, masline, salata verde, soia, varza, varza de Bruxelles, broccoli, conopida, castravete, ceapa, ciuperci, ghimbir, nuci, migdale, arahide, germeni de grau
- IG 10: avocado
- IG 5: crustacei (homar, langusta, crab), otet, condimente (piper, patrunjel, oregano, busuioc, scortisoara, vanilie)
- IG 0: carne (de vita, de pui), ceai, cafea (fara zahar), fructe de mare.
Cercetarile privind efectul glicemic al combinatiilor alimentare sunt in continua desfasurare, astfel incat, probabil, la un moment dat va fi posibil ca IG sa fie trecut pe etichetele alimentelor. Indicele glicemic ajuta in identificarea carbohidratilor "buni" si a celor "rai", facand posibila adoptarea unei diete echilibrate.
Posteaza comentariu