Este stiut ca ceapa este unul din cele mai puternice si mai la indemana hipoglicemiante, fiind in mod special recomandata diabeticilor. In alimentatia acestora este recomandata atat ceapa normala, de iarna, cat si ceapa verde. Acesta din urma are in plus, fata de cea obisnuita, proprietati diuretice si reglatoare endocrine. Ceapa verde este recomandata in cure de lunga durata, avand efecte puternice chiar si cand diabetul se afla in faze avansate.
Mod de administrare pentru diabetici
Ceapa trebuie inclusa in regimul diabeticilor numai sub forma de suc.
Celor care sufera de diabet le este recomandat, ca la o ora dupa ce au servit masa, sa bea 2 linguri de suc de ceapa diluate in jumatate de pahar de suc de morcov. Tratamentul trebuie urmat timp de 3 saptamani, timp in care, in cazul pacientilor dependenti de insulina, glicemia va fi verificata regulat, pentru a fi ajustata doza zilnica de insulina.
Pentru a fi mult mai benefica in lupta cu diabetul este indicat ca 500 ml suc de ceapa sa se amestece cu 500 ml alcool etilic. Preparatul trebuie administrat cate o lingura pe zi , mai mult de o luna, dupa care se face pauza de o saptamana.