Reguli de alimentatie care diminueaza celulita

Nu poti exclude factorul ereditar, insa sta in puterea ta sa mananci sanatos si sa faci multa miscare. Afla cum poti diminua celulita prin alimentatie!

Daca nu ai probleme cu greutatea corporala nu inseamna ca nu poti sa faci celulita. Nu poti exclude factorul ereditar, insa sta in puterea ta sa mananci sanatos si sa faci multa miscare. Afla cum poti diminua celulita prin alimentatie!

 

O vezi, o simti, te deranjeaza si totusi nu faci nimic pentru a schimba situatia. Celulita ramane pe pozitii, ba mai mult se accentueaza pentru ca nu ai grija de alimentatia ta si nici nu faci suficienta miscare. Te mobilizezi, insa pentru perioade scurte de timp fara a obtine, prin urmare, rezultatele pe care le astepti. Conteaza enorm de mult si aceste perioade in care ai grija de sanatatea ta in general, insa daca revii la obiceiurile alimentare si la sedentarism vei anula orice efect dobandit.

Alegerile alimentare sanatoase, solutia care nu da gres


Un lucru este cert: nu poti fara sa calci stramb si sa poftesti la anumite alimente care nu sunt tocmai sanatoase, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-ti faci un obicei din asta. De asemenea, este inutil sa citesti diete care combat celulita daca tu nu esti hotarata sa scapi de ea. Ba mai mult, faptul ca urmezi o dieta te va supune unui stres suplimentar si te va arunca direct in "bratele" poftelor alimentare. Prin urmare solutia este simpla: daca nu esti hotarata si nu-ti construiesti singura un plan alimentar organizat si sanatos pe care sa nu-l consideri o povara si sa-l poti urma firesc toata viata nu vei reusi sa diminuezi celulita.

Celulita nu este acelasi lucru cu grasimea


Este demonstrat deja faptul ca nu numai persoanele plinute fac celulita si acest lucru se intampla pentru ca celulita nu este totuna cu grasimea, dupa cum precizeaza si prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, in cartea sa "Si noi ce mai mancam ... ca sa slabim?". "Nu trebuie sa ai kilograme in plus pentru a avea celulita! Intr-adevar, celulita se asociaza adeseori cu kilogramele in plus, insa inesteticul aspect al pielii precum coaja de portocala afecteaza peste 90% dintre femei, indiferent daca sunt slabe, normoponderale, supraponderale sau chiar daca fac sport cu regularitate. Deosebirea dintre celulita si obezitate se face strangand pielea cu doua degete. Daca acele cavitati nu dispar prin strangere este vorba de celulita", explica nutritionistul.

Pe langa mostenirea genetica, specialistul precizeaza ca mai sunt numeroase cauze care pot determina aparitia celulitei: alimentatia inadecvata, lipsa exercitiului fizic, regimurile alimentare restrictive/dietele de slabire, tulburarile hormonale, supraponderalitatea, constipatia, diabetul, fumatul, excesul de alcool, stresul, insomnia, hainele stramte si tocurile inalte purtate des.

Sfatul nutritionistului: alege obiceiurile sanatoase!


Prof. dr. Mencinicopschi ne propune sa urmam cateva reguli principale pentru a impiedica aparitia celulitei sau pentru a o diminua:

 

  • adopta o dieta usor hipocalorica, dar echilibrata nutritional si bogata in apa, fructe, legume, fara multa sare, zahar, aditivi artificiali si arome sintetice;
  • nu sari peste micul dejun care trebuie sa contina proteine, grasimi, oua si branzeturi asociate in functie de preferinta;
  • 2 litri de apa pe zi si evita bauturile carbogazoase, fresh-urile si alcoolul in exces;
  • mananca lent si mesteca de minimum 20 de ori alimentele solide;
  • respecta programul de somn, deoarece slabitul are loc mai ales in perioada de somn;
  • renunta la mancarea prajita, pane si nu consuma in exces grasimi animale (in special mezeluri);
  • limiteaza cat mai mult consumul de dulciuri si alimente rafinate;
  • nu gusta mancarea in timp ce o gatesti;
  • intre mese nu rontai nimic in afara de fructe sau legume proaspete;
  • gateste sanatos alimentele;
  • culorile pot influenta apetitul. "Nu va vopsiti bucataria in galben sau portocaliu (stimuleaza apetitul) si mancati din farfurii de culoare albastra (reduce apetitul) - veti vedea cum va veti satura mai repede", precizeaza nutritionistul;
  • nu te cantari zilnic.


Atentie la masajele anticelulitice!


Acestea trebuie efectuate doar de o persoana calificata si nu trebuie sa te alegi cu vanatai in urma unui masaj anticelulitic. Ele sunt eficiente pentru ca activeaza circulatia sanguina arteriala si venoasa, stimuland eliminarea toxinelor din organism, ne spune dr. Andra Cristea, medic dermatolog. Insa, tot specialistul ne avertizeaza ca un masaj anticelulitic efectuat corect va duce la diminuarea progresiva a stratului adipos, insa nu prin "strivirea" celulelor grase, ci indirect, prin reactivarea circulatiei. "Este promovata ideea ca masajul anticelulititc este eficient atunci cand are drept consecinta aparitia echimozelor (vanatailor) in zonele masate. Este o conceptie acceptata cu usurinta, insa total gresita. Echimozele sunt contuzii superficiale, aparute prin lezarea vaselor mici aflate imediat sub tegument si prin extravazarea sangelui in spatiul din jurul lor", explica medicul dermatolog.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • LadyAnn pe 28 Iun 2010, 10:43
    despre celulita

    oricine are celulita..verisorul meu cand a fost nascut avea celulita si sora lui care e efectiv cat doua scanduri are si ea celulita si face si dansuri adica se indoaie de peste tot...deci eu va recomand mersul pe role:)) eu il practic si functioneaza..puneti-va un costum de scandal care va tine suple pana sus la san si fuga^^ o sa mearga

    0
    0

  • io pe 28 Iun 2010, 02:09
    Iontoforeza combate celulita?

    Ajuta sau nu ajuta iontoforeza in combaterea celulitei??? Se spune ca ar ajuta... dar cum, pe ce principiu (logic)?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod