Papiloamele: Ce sunt, de ce apar și cum pot fi îndepărtate?

Papilomul este o infecție cutanată fiind considerat, eronat, aluniță deoarece este de culoarea pielii sau chiar mai închis la culoare.
De fapt, papiloamele sunt excrescențe dezvoltate pe pielea gâtului, toracelui sau în axile, cauzate de un virusul papiloma localizat pe piele. Papiloamele se prind de piele printr-un picioruș, care de multe ori este răsucit sau rupt prin mici traumatisme.

Cele mai multe papiloame se dezvoltă pe piele sub forma unor mici pete brune, asemănătoare alunițelor, cu care nu au nimic în comun. Sunt întâlnite pe gât, axile, submamar, inghinal, piept, spate, pleoape, aglomerându-se în zonele de pliu (axile, submamar).
Papiloamele pot să crească rapid, să se inflameze, să doară, să se exfolieze sau să sângereze.



De obicei, papiloamele cresc și se înmultesc în perioadele de scădere a imunității sau în cazul expunerilor la soare. Papiloamele nu sunt dureroase, dar se pot irita sau rupe prin frecarea cu haine sau bijuterii sau traumatiza devenind dureroase, sângerânde sau chiar se pot infecta. 

Cauzele papiloamelelor

Cauzele apariției papiloamelor pot fi de origine virală - virusul HPV (Virusul papiloma uman) sau  pot fi de origine genetică. Dimensiunile papiloamelor sunt de la câțiva milimetri până la 1-2 cm sau chiar mai mari. Înmulțirea papiloamelor de la gât poate fi influențată de purtarea lanțurilor și cămășilor pe gât.
În majoritatea cazurilor, papiloamele nu sunt periculoase pentru sănătatea noastră.
Prin scărpinare, papiloamele se înmulțesc la aceeasși persoană sau la cei din jur prin piscine, sali de sport, masaje, comunități de copii etc. Principala problemă prezentată de papiloame este că, lăsate netratate, ele se pot înmulţi.

Unele afecţiuni precum: greutatea corporală crescută, diabetul, afecţiunile tiroidiene sau sarcina predispun la apariţia lor. Nu se poate scapă definitiv de papiloame, de multe ori cu înaintarea în vârstă vor apărea altele noi.

În concluzie, în funcție de starea imună a fiecărui individ apar mai multe sau mai puține papiloame, numărul lor fiind influențat și de o piele uscată, transpirație mai abundentă, frecarea zonei respective repetat și posibilitatea infectării și reinfectării de la cei din jur.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Calin Ioan pe 3 Mar 2020, 04:59
    papilom

    Papilom de mica dimensiune a carui piciorus a fost rupt.A avut culoarea pielii.S-a format o crusta de culoare inchisa de marimea unui bob de mustar.Ma preocupa fiindca nu cade acea crusta si din cind in cind ma irita (de citeva ori pe an).Doctorita de familie mi-a spus sa ma duc la ea pentru trimitere la dermatolog cind este infectat.D-voastra ce ziceti ?.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod