De regula, afectiunea nu prezinta simptome, insa daca este afectata pielea de pe abdomen pot fi resimtite mancarimi si arsuri.
Initial pilea afectata este bine definita, deoarece sunt vizibile niste pete rozalii acoperite cu scuame fine si incretite. Cu timpul, culoarea roza se transforma in rosu iar zona afectata capata o culoarea maronie si scuamoasa.
Aceasta afectiune se clasifica in:
- eritrasma generala;
- eritrasma interdigitala.
Eritrasma intradigitala este cea mai comuna infectie bacteriana, care apare la nivelul picioarelor, si se caracterizeaza prin crapaturi sau scuame intre degetele picioarelor, dar nu prezinta niciun simptom. Adesea, crapaturile si scuamele apar intre degetele 4 si 5.
Eritrasma generala apare frecvent in cazul persoanelor care sufera de diabet de tip 2, de altfel, in cazul acestora leziunile se extind peste zona intertriginoasa.
Diagnosticul poate fi dat de un dermatolog, cu ajutorul unei lampi Wood, care emite lumineaza pielea cu ajutorul razelor ultraviolete. Eritrasma, o flourescenta de un rosu deschis, este observata atunci cand lampa lumineaza peste zona afectata.
O alta modalitate de diagnosticare este analizarea pielii afectate.
De obicei, tratamentul consta in pastreaza igieniei zonei afectate si uscarea zonei cu un sapun antibacterian si solutie pe baza de clorura de aluminiu.
O solutie antibacteriana sau o crema pe baza de clidamicina, eritromicina sau crema cu miconazol pot fi prescrise pentru a distruge bacteria. Pentru un tratament mai agresiv sunt recomandate antibioticele orale, cum ar fi eritromicina, iar rezultatele apar mult mai repede si sunt mai bune.
Comentarii (2)
si io am asa ceva si nu mai imi trce
Foarte bun si educativ acest articol. FELICITARI! Daca puteti publica tot m-ai multe articole si despre alte boli este si m-ai bine. Multumim tuturor!
Posteaza comentariu