Într-un număr al publicaţiei medicale The New England Journal of Medicine a fost prezentat un caz de dermatohelioză unilaterală, ceea ce înseamnă că numai o parte din chipul lui a fost afectat de boala care i-a îmbătrânit foarte tare doar partea stângă a feţei, care a fost expusă constant la soare timp de 28 ani, petrecuţi ca şofer de tir.
Bill McElligott are 69 de ani şi a fost de acord ca publicaţia medicală The New England Journal of Medicine să folosească fotografia lui pentru a avertiza asupra acestui risc de îmbătrânire prematură cauzată de expunerea prelungită la radiaţii solare.
Dr. Jennifer Gordon, medicul dermatolog care l-a tratat pe Bill McElligott i-a recomandat acestuia să folosească crema cu factor de protecţie ridicat, un tratament local cu retinol şi teste periodice pentru a preveni apariţia cancerului de piele.
Un alt studiu care a apărut în publicaţia Journal of the American Academy of Dermatology a scos la iveală şi alte cazuri asemănătoare în care şoferii au făcut cancer la mâna stângă sau partea stângă a feţei, în urma unei expuneri constante la soare în timp ce conduceau.
Cum să-ţi protejezi pielea de radiaţiile solare?
Cancerul de piele este cea mai frecventă neoplazie în ultimii 20 de ani în lume, iar carcinomul bazocelular afectează mai ales persoanele adulte care s-au expus mult la soare.
Potrivit medicului dermatolog Mihaela Leventer, directorul clinicii DermaStyle, principalele reguli de care trebuie să ţinem cont ca să prevenim cancerul de piele sunt:
- reducerea timpului de expunere la soare;
- aplicarea cremelor de protecţie la fiecare două ore, nu numai la plajă, ci pe toată perioada expunerii pielii la razele solare evitarea solarului;
- controlul periodic al pielii.
Credit foto: New England Journal of Medicine
Posteaza comentariu