De ce ar trebui să aplici ulei pe față, chiar dacă ai acnee

Credeai că uleiurile sunt pe lista neagră dacă ai un ten afectat de acnee? Deși pare ilogic, uleiurile potrivite pot lupta eficient împotriva producției excesive de sebum, vor elimina semnele lăsate de coșuri și vor accelera procesul de vindecare. Alege-l pe cel care ți se potrivește și nu vei regreta.
Un ten neted și curat poate părea uneori un ideal greu de atins dacă descoperi acnee pe piele de fiecare dată când te uiți în oglindă. Cu toate acestea, aplicarea unui ulei poate aduce avantaje majore pentru echilibrarea tenului. Pielea ta își va recăpăta strălucirea, va obține hidratarea de care are nevoie, iar leziunile acneice se vor vindeca mai ușor, fără să cauzeze semne sau decolorarea pielii.

 
Cum te pot ajuta uleiurile să ai o piele sănătoasă?

Uleiurile pe care le aplici pe față oferă o hidratare ușoară, dar foarte eficientă. Conțin cantități ridicate de vitamine și antioxidanți, ingrediente esențiale care protejează pielea de acțiunea nocivă a radicalilor liberi și a razelor ultraviolete, principalii inamici ai unui ten catifelat, fără semne de îmbătrânire sau acnee. 
În plus, acționează sinergic cu restul produselor pe care le utilizezi.
Vor favoriza pătrunderea în piele a ingredientelor din cremele pe care le folosești și vor reduce iritațiile cauzate de tratamentele specifice pentru acnee. De asemenea, se absorb rapid în piele, fiind mult mai utile decât cremele foarte grase, care îți lasă tenul lipicios și strălucitor. Dacă alegi cu atenție uleiul pe care îl aplici pe ten nu vei avea probleme cu senzația de film gras la suprafața pielii, fiind prevenite coșurile noi.

 
Selectează uleiul ideal pentru tine

Cel mai important lucru este să alegi uleiul potrivit pentru a te bucura de hidratare fără să favorizezi inflamarea tenului sau agravarea acneei. Evită uleiul mineral pentru că îți va astupa porii, crescând foarte mult riscul de apariție a coșurilor și a punctelor negre. Potrivit specialiștilor, este indicat să te îndrepți spre uleiurile din surse vegetale pentru a trata pielea blând, evitând efectele nedorite.

 
Iată care sunt principalele recomandări pentru uleiurile pe care le poți folosi pentru față:

 
1. Pentru tratarea coșurilor: uleiul de arbore de ceai

Deși peroxidul de benzoil, acidul salicilic sau retinoizii sunt ingrediente utile pentru tratarea leziunilor acneice, ai la dispoziție și o alternativă naturală dacă vrei să eviți complet ingredientele artificiale. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că uleiul de arbore de ceai are un efect antibacterian intens și că poate trata acneea ușoară până la moderată.

 
2. Pentru producția excesivă de sebum: uleiul din sâmburi de struguri și uleiul de argan

Uleiul din sâmburi de struguri este recomandat pentru hidratarea tenului afectat de acnee din două motive. În primul rând va reduce excesul de sebum fără să usuce pielea sau să favorizeze apariția liniilor de deshidratare, iar în al doilea rând furnizează o doză ridicată de antioxidanți, care nu permit degradarea țesuturilor și previn formarea semnelor.
Uleiul de argan te va ajuta să obții mult mai ușor aspectul mat și satinat al pielii și vei vedea că după câteva zile vei folosi din ce în ce mai rar pudra pentru a elimina luciul inestetic.
De asemenea, acționează rapid împotriva ridurilor și a semnelor, astfel încât vei redescoperi cât de frumos poate fi tenul tău în lipsa cicatricilor și a liniilor de deshidratare favorizate de tratamentele agresive pentru acnee. 

 
3. Pentru uniformizarea nuanței pielii: uleiul de măceșe

Acest ulei conține o cantitate ridicată de acizi grași esențiali, care vor reface nivelul optim de hidratare a pielii și favorizează procesul de refacere a tenului. În plus, conține vitamina A, care stimulează producția de colagen, fiind soluția naturală pentru reducerea decolorării pielii provocate de acnee și a petelor pigmentare cauzate de expunerea excesivă la soare. Dacă îți dorești să obții efectul retinoizilor fără efectele secundare ale produselor convenționale aceasta este alegerea potrivită pentru tine.

 
4. Pentru înroșirea pielii și iritații: uleiul de avocado

Există un motiv pentru care majoritatea măștilor pentru față și păr conțin ulei de avocado. Acest fruct este foarte delicat cu pielea, conține multă vitamina E și Omega 3, fiind ideal pentru calmarea pielii iritate sau înroșite.
Este un tratament util pentru acnee și rozacee sau pentru arsurile solare.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.