Ce este crema de propolis, cum o putem folosi, cum o putem prepara și la ce ne poate ajuta? Vom vorbi mai jos, pe larg, despre toate aceste lucruri.
Crema de propolis, un produs pe care e bine să-l ai la îndemână în foarte multe cazuri.
Unele din beneficiile naturii sunt lucrările acestor mici vietăți cu puteri aproape magice: albinele. Cu o organizare a vieții ieșită din comun și un sistem atât de bine pus la punct, pe care cu greu îl înțelegem, albinele reușesc să ne ofere atâtea minunății de care este foarte bine să profităm.
Să vorbim despre crema de propolis
Ce este propolisul, acest antibiotic natural
Propolisul este scutul cu care albinele își apără stupul. Preparat de ele din rășina pe care o culeg de pe mugurii și ramurile tinere ale mai multor pomi (vișini, cireși, brazi, molizi sau plopi) amestecată cu ceară și secreții proprii, acestea folosesc propolisul a lupta împotriva microbilor, mucegaiurilor, dar și pentru a se apăra de intrușii din stup.
Datorită conţinutului ridicat de flavonoide, compuşi din familia polifenolilor, propolisul are puternice proprietăţi antioxidante, antifungice şi antibacteriene, lucru care previne și îmbolnăvirea albinelor.Care sunt beneficiile propolisului
Fiind antiviral, antifungic, antioxidant, antibacterian și antiinflamator, propolisul stimulează formarea de anticorpi, și ajută la creșterea imunității.
Datorită acestor proprietăți, ajută în tratarea răcelii și gripei, virozelor, sinuzitelor, gastritelor, enterocolitei, infecțiilor urinare, paraziților intestinali, micozelor, herpesului, arsurilor, rănilor sau acneei.
Conform studiilor de laborator, propolisul luptă eficient cu 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite și alte 30 de tipuri de virusuri (incluzând şi varietăţile lor),
Cum ne poate ajuta crema de propolis
Crema de propolis este un produs natural, care conține, pe lângă propolis, și ceară de albine și ulei de măsline, compuși care luptă împreună împotriva mai multor afecțiuni.
Citește și:
Este un produs indicat pentru ingrijirea pielii. acneea.
Aceasta ajută la tratarea arsurilor, rănilor, eczemelor, psoriazisului, herpesului, heromoizilor, negilor, ulcerului varicos și luptă eficient cu În plus, crema de propolis face minuni și asupra tenului - în cazul în care aveți tenul foarte gras, iritat sau sensibil aceasta vă poate ajuta.
Cum se prepară crema de propolis
Bineînțeles, puteți achiziționa produsul din comerț (din farmacii sau magazine cu produse naturiste), dar îl puteți prepara și voi, acasă.
Iată cum se prepară:
Aveți nevoie de 10 ml de tinctură de propolis cu o concentrație de 30% și 10 grame de ceară de albine. Le fierbeți la bain marie aproximativ 10 minute - până se evaporă alcoolul, apoi adăugați 90 de ml de ulei de măsline. Amestecați până la omogenizare și, la final, goliți conținutul într-un borcan (e important să fie un recipient din sticlă, cu capac).
Se păstrează la frigider.Cum se folosește crema de propolis
Aplicații locale, pe zona afectată, de câteva ori pe zi.
Contraindicații
Cele mai întâlnite probleme sunt cele legate de alergii. Înainte de a folosi crema de propolis, trebuie să te asiguri că nu ai alergie la propolis. Dacă știi că ai alergie, spre exemplu, la înțepătură de albină, crema de propolis nu e pentru tine. Poți vorbi și cu medicul tău sau poți face un test acasă pentru a observa reacțiile.
Ai nevoie de tinctură de propolis pentru test. Trebuie doar să aplici o picătură de tinctură pe antebraț și să urmărești reacția pielii în minutele care urmează. Dacă pielea se înroșește, înseamnă că ai alergie și crema de propolis nu îți este indicată.
Posteaza comentariu