În mod obișnuit, adulții au între 10 și 40 de alunițe pe tot corpul, persoanele cu pielea mai deschisă la culoare având mai multe decât cele cu pielea mai închisă. Alunițele se pot schimba pe măsură ce o persoană îmbătrânește. Unele devin mai întunecate sau mai deschise, iar unele pot crește în volum. Alunițele pot apărea oriunde pe piele, de la scalp până la tălpile picioarelor și chiar sub unghii.
Majoritatea sunt inofensive, dar oamenii ar trebui să le verifice în mod regulat, ca să vadă dacă există modificări de formă sau de culoare sau dacă sângerează.
Alunițele crescute se pot prinde de lucruri, cum ar fi, de exemplu, bijuteriile. În acel moment, espe posibil ca alunițele să sângereze. De asemenea, o persoană poate simți o mâncărime în zona aluniței și, dacă se scarpină prea tare, poate rupe pielea din jurul acesteia. O aluniță care sângerează este dureroasă, dar de obicei aceste răni sunt minore și pot fi tratate acasă.
Totuși, dacă observi vreo aluniță care sângerează fără un motiv aparent, atunci ar trebui să te adresezi unui medic. Alunițele care sângerează sau care arată ca niște răni deschise pot fi semne de melanom. Melanomul este un cancer de piele care debutează în celulele pielii care produc pigment. Celulele canceroase pot apărea ca niște alunițe sau se pot dezvolta din alunițe. Când este depistat și tratat la timp, melanomul este aproape întotdeauna tratabil. Citește continuarea pe divahair.ro!
© Copyright: Facebook
Ce se întâmplă când ai o aluniță zgâriată sau care îți sângerează
O aluniță poate sângera dacă se prinde de ceva și se zgârie sau chiar se rupe. Chiar dacă acest lucru îți poate provoca o durere și poate cauza o rană, de obicei nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Doar cazurile rare în care o aluniță sângerează fără un motiv aparent sunt alarmante, deoarece poate fi vorba despre cancer de piele.
De DivaHair.ro
Posteaza comentariu