Hrăneşte-ţi pielea din interior ca să scapi de probleme. Află care sunt nutrienţii necesari pentru o piele sănătoasă.
1. Vitamina C
Unul din cele mai importante roluri ale acestei vitamine din punct de vedere dermatologic este contracararea efectelor nocive ale soarelui. Îşi exercită rolul prin combaterea radicalilor liberi, rezultat colateral al razelor soarelui, fumatului şi poluării. Aceştia afectează în mod negativ colagenul şi elastina, fibrele care menţin structura pielii şi produc apariţia ridurilor şi îmbătrânirea pielii.
2. Vitamina E
La fel ca vitamina C, vitamina E are un puternic efect antioxidant, protejând pielea de efectele soarelui, menţinând-o netedă şi împiedicând apariţia ridurilor. Folosită ca ingredient într-o cremă este o adevărată minune pentru pielea uscată şi aspră.
3. Vitamina A
Măreşte elasticitatea pielii, împiedică apariţia ridurilor şi previne dezvoltarea vergeturilor, fiind esenţială în produsele anti-aging. Are importante calităţi hidratante, fiind perfectă pentru pielea uscată, descuamată sau care mănâncă. De asemenea, în creme, este foarte eficientă în ameliorarea unor afecţiuni ca acneea sau psoriazisul.
4. Complexul B
Cea mai importantă vitamină a acestui complex este biotina sau vitamina B7. Lipsa ei se traduce prin apariţia cu uşurinţă a eczemelor sau prin căderea părului. Cremele ce conţin vitamine din grupul B hidratează eficient, stimulând tonusul celular, astfel încât tenul pare mai luminos şi mai tânăr în numai câteva zile.
5. Seleniul
Protejează pielea de efectele razelor solare. Încorporat într-un produs cosmetic previne arsurile solare şi, consecutiv, apariţia cancerului de piele.
6. Cuprul
Participă la sinteza elastinei, care susţine structura cutanată. Deficienţa de cupru este rară (iar medicii avertizează că este periculos supradozajul prin administrarea de suplimente alimentare), însă adăugarea acestui mineral în loţiuni şi creme sporeşte elasticitatea pielii.
7. Zincul
Este esenţial în tratamentul acneei, care poate fi înrăutăţită de deficienţa de zinc. Ingerat sau aplicat local, zincul scade secreţia de sebum şi controlează apariţia leziunilor acneice sau le ameliorează pe cele deja existente.
8. Cromul
Reduce rata infecţiilor cutanate, inclusiv acneea.
9. Acidul hialuronic
Produs de către organism, rolul lui principal este de a lubrifia articulaţiile, permiţând mişcarea uşoară. Însă acidul hialuronic este esenţial pentru aspectul tânăr al pielii şi are capacităţi hidratante importante - poate reţine de 1000 de ori greutatea lui în apă.
10. Acizii graşi esenţiali (omega-3 şi omega-5)
Sunt indispensabili în formarea barierei hidrolipidice cutanate protectoare. În lipsa lor, sebumul secretat de către piele are o compoziţie particulară iritantă care predispune pielea la uscăciune, iritaţii şi comedoane.
Comentarii (3)
Chiar daca mancam portii mari de fructe si legume tot nu reusim sa acoperim necesarul de minerale si vitamine. Pentru asta ar trebui sa luam suplimente care sa acopere deficitul creat. Pentru autorul articolului: la punctul 10 s-a strecurat o greseala, in loc de omega 5 corect este omega 9.
Ce ar trebui sa mancam ca sa avem toate aceste vitamine si minerale? Am putea avea un articol mai detaliat? vitC in citrice, vitA in morcovi, vitE in alune, seminte,acidul hialuronic, crom si zinc nu am idee...etc.
buna ziua, M-ar interesa o astfel de crema care sa contina toate aceste vitamine si minerale. Va multumesc.
Posteaza comentariu