Costurile unui plan de tratament difera in functie de gravitatea tumorii care determina si numarul de sedinte de radioterapie pe care pacientul trebuie sa le realizeze. Tratamentul prin radioterapie IMRT VMAT include urmatoarele: consult medical initial, analiza dosarului medical, stabilirea strategiei de tratament in comisia oncologica, efectuarea CT-ului de planning, conturare organe de risc si volum tumoral, stabilirea obiectivelor si a restrictiilor de doza, efectuarea calculului dozimetric si verificarea dozimetrica, sedintele de iradiere, asigurarea si controlul calitatii, consiliere psihologica individuala si de grup.
Radioterapia IMRT VMAT este unul dintre cele mai moderne si eficiente metode de tratare a cancerului, care utilizeaza radiatii cu inalta energie.
Tehnologia IMRT VMAT, practicata de Amethyst in clinica de la Otopeni este cea mai performanta metoda de radioterapie disponibila in lume la ora actuala. Aceasta creste semnificativ precizia fasciculelor de radiatii indreptate spre tinta tumorala. Indiferent de forma si dimensiunea tumorii, iradierea tesuturilor normale este mult redusa, ceea ce scade riscul de reactii adverse acute si cronice. Tehnologia IMRT VMAT permite tratarea pacientilor intr-un timp foarte scurt (sub 5 minute) si mentinerea controlului asupra cantitatii de radiatii oferite: maxim pe tumora in sine protejand in acelasi timp tesuturile sanatoase.
Clinica Amethyst din Otopeni pune la dispozitia pacientilor sai experti radioterapeuti care se bucura de recunoasterea lumii medicale ce depaseste granitele tarii precum Prof. Dr. Christian CHIRICUTA, care este din 2012 director medical al centrului. Acesta foloseste protocoale internationale si cele mai complexe abordari in tratarea bolnavilor de cancer. Un exemplu in acest sens este “Tumor Board”, abordarea cu cele mai mari sanse de reusita comparativ cu cea clasica unidisciplinara. In cadrul comisiei medicale oncologice “Tumor Board” se analizeaza, se discuta si se evalueaza starea medicala si optiunile de tratament ale fiecarui pacient in parte precum si strategia terapeutica de urmat. Ceea ce diferentiaza aceasta abordare in oncologie de oricare alta este aceea ca decizia de tratament este colectiva, integrata si luata in functie de recomandarile specialistilor fiecarui pacient, istoricul sau medical si evolutia starii sale de sanatate, precum si in functie de protocoalele internationale in radioterapie.