Iată de ce au ajuns la această concluzie și cum îți poți schimba rutina de la toaletă pentru prevenirea infecțiilor și problemelor!
Care este motivul pentru care hârtia igienică nu e la fel de bună precum șervețelele umede?
În timp ce oamenii din țări precum Japonia, Italia și Grecia folosesc bideurile ca pe o modalitate de a se curăța după ce merg la toaletă, persoanele din locuri precum Marea Britanie, Statele Unite și Australia încă se bazează în special pe ajutorul hârtiei igienice.
Dar medicii spun că folosirea hârtiei igienice ar putea lăsa în urmă fecale, iar ștersul excesiv ar putea provoca probleme de sănătate, precum fisurile anale și infecțiile tractului urinar.
Experții în sănătate au explicat de ce hârtia igienică nu îndepărtează în mod corespunzător fecalele. Milioane de oameni se plimbă murdari, crezând că sunt, de fapt, curați. Hârtia igienică plimbă fecalele, dar nu le îndepărtează. Iar igiena nu este singurul motiv pentru care oamenii ar trebui să ia în considerare spălarea cu apă sau săpun sau folosirea șervețelelor umede pentru a se curăța după ce merg la toaletă. După cum spuneam mai sus, ștersul agresiv poate provoca fisuri anale dureroase și chiar și hemoroizi.
O fisură anală este o ruptură la nivelul mucoasei rectului, aceasta putând provoca sângerări sau dureri atunci când vine vorba de treaba mare. Cele mai multe fisuri se vindecă după 8-12 săptămâni, iar ștersul poate irita zona. Un alt pericol al ștersului cu hârtie igienică este reprezentat de infecția tractului urinar. Aceasta apare, mai ales în cazul femeilor, când zona este ștearsă din spate spre față, mutând bacteriile din zona anusului către partea din față. Folosind un bideu, spălând zona cu apă și săpun sau utilizând un șervețel umed, bacteriile sunt ucise sau îndepărtate, iar acest lucru împiedică apariția infecțiilor.
Posteaza comentariu