Aminteste-ti ca acesta este protejat in uterul tau de lichidul amniotic care-l inconjoara. Doctorul iti poate recomanda sa nu intreti relatii sexuale daca ai suferit pierderi de sarcina, complicatii ca nastere prematura sau sangerari.
Cum pot sta confortabil in timpul actului sexual?
Odata cu progresarea sarcinei, schimbarea pozitiilor poate deveni necesara pentru a te simti comfortabila. Acest lucru poate fi valabil si dupa nasterea copilului. Poti folosi un lubrifiant pe baza de apa in timpul actului, daca este necesar.
Pe timpul actului sexual nu ar trebui sa simti dureri. Uterul tau se va contracta, in timpul orgasmului, iar daca ai alte contractii care sunt dureroase, atunci este nevoie sa contactezi un doctor. De asemenea, actul sexual trebuie intrerupt daca ai sangerari sau daca ti se rupe apa (nimic nu trebuie sa intre in vagin dupa ce ti se rupe apa!) si chemat imediat doctorul tau.
Comunicarea cu partenerul
Discuta cu partenerul: spune-i cum te simti, in special daca ai indoieli in legatura cu sexul pe perioada sarcinii. Incurajeaza-l sa discute cu tine, mai ales daca observi schimbari majore in comportamentul acestuia. Comunicarea va poate ajuta pe amandoi sa va intelegeti mai bine sentimentele si dorintele.
Imi voi dori altceva?
Este normal ca dorintele sa ti se schimbe odata cu sarcina. Hormonii pot provoca unora dintre femei o mai mare dorinta de face sex, in timp ce alte femei pot fi mai putin interesate de sex ca inainte de a ramane insarcinate.
In timpul primul trimestru de sarcina, unele femei isi pot pierde interesul pentru sex, pentru ca nu se simt confortabil, sau sunt mai obosite, iar alte femei isi pastreaza dorinta pentru sex.
Acorda timp intimitatii
Daca doctorul ti-a pus limite pentru activitatea sexuala, sau daca pur si simplu nu ai chef de relatii sexuale, aminteste-ti sa acorzi timp doar pentru tine si partenerul tau. Sa fiti intimi nu inseamna neaparat sa intretineti relatii sexuale. Iubirea si afectiunea pot fi exprimate in mai multe moduri.
Amintiti-va de iubirea din care s-a creat copilul inca nenascut. Bucurati-va de cat mai mult timp impreuna. Va puteti oferi plimbari romantice, cina la lumina lumanarilor sau masaje.
La cat timp dupa nastere pot face sex?
In general, iti poti relua viata sexuala dupa ce te recuperezi, dupa ce sangerarea se opreste si cand tu si partenerul tau va simtiti confortabil. Doctorul iti poate recomanda sa astepti pana dupa primul control de la nastere.
Dupa nastere, unele femei pot sesiza lipsa lubrificantului vaginal din timpul actului sexual. In acest caz poate fi folosit un lubrifiant pe baza de apa pentru a elimina discomfortul.
Pot ramane insarcinata iar daca alaptez?
Femeile care isi alapteaza copii, pot experimenta o intarziere a ovulatiei si mentruatiei. Dar ovulatia va avea loc inainte de perioadele menstruale, asa ca poti ramane insarcinata pe aceasta perioada. Intreaba-ti medicul care este metoda contraceptiva care ti se potriveste.
© Copyright:
Cum se schimba viata sexuala in timpul sarcinii?
Nu exista niciun motiv pentru a-ti schimba viata sexuala in timpul sarcinii, doar daca medicul tau te sa sfatuieste sa faci asta. Relatiile sexuale sau orgasmul nu iti vor afecta bebelusul, exceptand cazul in care ai probleme medicale.
Comentarii (7)
FOARTE INTERESANT
Da e bine sa protejezi sarcina dar inainte trebuie sa consultam medicul in general.
Referitor la mesajul anterior... se foloseste prezervativul pentru ca in unele cazuri sperma poate contine substante care in acel moment nu sunt "prietene" mediului vaginal or placentei.
Nu cred ca este bine ca in timpul sarcini sa folosesti anticonceptionale sau prezervativu.Si nu inteleg pentru ce iti foloseste,doar esti insarcinata ,nu este nevoie sa te protejezi doar in cazul anumitor boli cu transmitere sexuala.
e necesara folosirea unui anticonceptional cum ar fi prezervativul in timpul sarcinii
Sunt de acord cu aceasta opinie in privinta relatiilor sexuale cu partenerul pe timpul sarcinii. Nu sunt daunatoare daca nu exista nici o problema cu privire la sarcina, nu sunt contractii,sangerari sau alte, totodata pentru siguranta ca nu sunt contraindicatii intreaba medicul care te supravaghezeaza pe timpul sarcinii. Relatiile pot fi mentinute pana in 30-32 de saptamani.Dupa aceata perioda este bine sa se intrerupa.In prima sarcina nu am avut nici o problema si nici acum la a 2-a, cand am 27 de saptamani.Dar relatia intre parteneri nu se deterioreaza din aceasta cauza mai ales daca si partenerul este informat din timp ca femeia gravida poate sa aiba relatii cu partenerul atat cat ii permite corpul si nu simte nici un disconfort pe perioada graviditatii. Tuturor gravidelor care asteapta bebelusi le doresc o sarcina usoara!!!
este corect oare ca dupa nastere nu ai parte de aceeasi placere cind faci sex? deoarece acolo... sa largit... sa schimbat ceva...?
Posteaza comentariu