Educatie sexuala in 12 judete
Campania se adreseaza tinerilor din Romania si atrage atentia asupra riscurilor la care sunt expusi tinerii in perioada verii, in special in ceea ce priveste sanatatea reproducerii. Desi in anii trecuti aceasta campanie a avut ca tinta tinerii aflati pe litoral, anul acesta mesajele vor fi promovate pe internet www.y4y.ro prin intermediul unor povesti desprinse din posibilele riscuri la care se pot expune tinerii: parteneri multipli, consum de alcool, lipsa protectiei etc.
De asemenea, echipele de voluntari TpT vor derula activitati de prevenire a infectiilor cu transmitere sexuala si promovare a metodelor moderne de contraceptie, precum si a comportamentelor sexuale responsabile in toate cele 12 judete (Bucuresti, Ilfov, Dambovita, Vaslui, Iasi, Botosani, Timis, Maramures, Mehedinti, Tulcea, Constanta, Teleorman) in care se va derula activitatea.
In mesajul doamnei Thoraya Ahmed Obaid, Director Executiv Fondul ONU pentru Populatie - UNFPA, transmis cu ocazia Zilei Internationale a Tinerilor se subliniaza necesitatea investitiei in tineri si, in special, in sanatatea si educatia acestora. Un raport recent al Comisiei Europene a identificat 8 domenii prioritare pentru investitiile in tineri: educatia, ocuparea fortei de munca, creativitatea si spiritul antreprenorial, sanatatea si sportul, participarea, incluziunea sociala, voluntariatul si tineretul si lumea.
Populatia generala de tineri este un grup tinta prioritar, mai ales prin prisma vulnerabilitatii lor la locul de munca, afirma Agentia Europeana pentru Siguranta si Sanatate in Munca (EU OSHA) in comunicatul de presa lansat cu ocazia acestei zile si recomanda integrarea sanatatii si sigurantei in educatie.
Vorbeste cu copiii tai despre responsabilitate in viata sexuala!
Nu este usor sa discuti cu copilul tau despre sex si responsabilitate sexuala, insa gandeste-te ca printre atributiile tale de parinte se gaseste si aceasta sarcina. Te-ai intrebat daca nu cumva fiul/fiica ta vrea sa abordeze o asemenea discutie, insa ii este teama si nu stie cum sa faca? Fundatia
Tineri pentru Tineri a elaborat o brosura care te ajuta sa intelegi ce trebuie sa stie un adolescent despre viata sexuala, cum il poti ajuta si cum sa deschizi un asemenea subiect. DESCARCA BROSURA!
Cum ma pot proteja de infectiile cu transmitere sexuala?
Cu cat vei fi mai responsabil in viata sexuala, cu atat riscurile de a contacta o boala cu transmitere sexuala sunt mult diminuate. Fundatia Tineri pentru Tineri atrage atentia asupra catorva reguli de baza de care trebuie sa tii cont:
1. Abstinenta iti poate asigura o protectie maxima. Dar daca optezi pentru o viata sexuala incearca sa ai
2. O relatie fidela cu un singur partener. Daca nu,
3. Limiteaza-ti numarul de parteneri. Relatiile sexuale cu mai multe persoane inseamna un risc mai mare de a intalni pe cineva care sa aiba o infectie cu transmitere sexuala.
4. Foloseste prezervativul. E singurul mijloc prin care te poti proteja de ITS si de sarcinile nedorite, daca e folosit corect.
5. Gandeste-te inainte de a avea un contact sexual si vorbeste cu partenerul de cuplu daca stii ca ai ITS. Este mai bine sa va abtineti daca unul din voi are o inflamatie, o rana sau o secretie neobisnuita, pana cand aveti “unda verde” de la medic.
6. Ai grija de igiena personala, in special de igiena organelor genitale inainte si dupa contactul sexual.
Citeste povestile campaniei “Ai grija sa nu te arzi!” 2009. Click aici ...
Posteaza comentariu