Sarcina, bolile de inimă, sângerările vaginale inexplicabile sunt doar câteva dintre situaţiile în care nu ar trebui să foloseşti anticoncepţionalele ca metoda de contracepţie. Află când devine periculoasă administrarea pilulelor contraceptive!
Potrivit dr. Iuliana Balteş, medic de planificare familială, există câteva situaţii în care o femeie nu trebuie să apeleze la tratamentul cu anticoncepţionale:
1. Dacă eşti însărcinată;
2. Dacă alăptezi;
3. Dacă au trecut mai puţin de 6 săptămâni de la naştere;
4. Dacă suferi de o afecţiune cardiacă severă (hipertensiune arterială, probleme de coagulare a sângelui, accident vascular cerebral);
5. Dacă suferi de migrene cu aură (o afecţiune neurologică);
6. Dacă ai antecedente de tromboză (formarea unui cheag de sânge care poate să apară în vasele de sânge ale picioarelor, ale plămânilor, ale inimii, ale creierului);
7.
8. Dacă ai boli cronice de ficat (de exemplu, hepatită virală acută);
9. Dacă ai peste 35 de ani şi fumezi trebuie să acorzi importanţă maximă analizelor periodice;
10. Dacă ai cancer mamar în prezent sau în antecedente.
"Dacă o femeie nu poate lua un anumit tip de contraceptiv, ea va putea folosi un altul", explică dr. Iuliana Balteş care ne informează că există metode contraceptive adaptate fiecărei persoane în funcţie de vârstă, preferinţe, opţiuni reproductive şi frecvenţa contactelor sexuale.
Citeşti şi articolul "Cum alegi metoda de contracepţie potrivită?"
Comentarii (1)
Mai trist e ca unele domnisoare evita anticonceptionalele nu pentru ca s-ar afla in una din situatiile de mai sus dar mai degraba de teama de a nu se ingrasa si se duc sa-si cumpere de la farmacie pilula de a doua zi pentru atunci cand nu au chef de prezervativ. Metodele combinate nu mai sunt asa periculoase si pline de "surprize". Au aparut si contraceptive cu doza de 15 mcg de estrogen / 24 h deci cate o metoda contraceptiva pentru fiecare tot exista!
Posteaza comentariu