Ce semnale de alarmă îți dă corpul dacă ai probleme cu rinichii

Rinichii reprezintă unul dintre organele cele mai importante din corpul uman și sunt localizați chiar sub coaste. Rolul lor principal este de a filtra 120-150 de litri de sânge în fiecare zi, pentru a permite organismului să funcționeze corect.

Aceștia sunt vitali pentru menținerea stabilității sângelui, prevenirea acumulării de lichide suplimentare și deșeuri în organism. Aceștia trebuie să mențină nivelul de electroliți în limite normale, deoarece reglează tensiunea arterială, produc celule roșii și ajută oasele să rămână puternice. Însă știi ce semnale de alarmă îți dă organismul dacă ai probleme cu rinichii?

Ai probleme cu rinichii? Iată cum te avertizează organismul!


Viața ta poate fi pusă în pericol dacă rinichii nu mai funcționează corect. Pentru a-ți menține organismul sănătos și puternic, este foarte important să recunoști semnalele care indică faptul că rinichii au probleme.
Iată cele mai frecvente simptome!

1. Inflamația


Atunci când rinichii nu funcționează corect, nu sunt în măsură să îndepărteze excesul de lichid din organism, ceea ce duce la inflamarea mâinilor, picioarelor, gleznelor și feței. Dacă observi inflamații neașteptate, acestea pot fi cauzate de insuficiența renală.

2. Erupții cutanate


Când nu funcționează bine, rinichii nu mai pot elimina deșeurile din sânge, ceea ce poate duce la apariția erupțiilor cutanate și mâncărimilor severe. Din cauza acumulării de deșeuri în sânge, pielea devine iritată și uscată.
Unguentele și cremele pot ajuta problema la suprafață, însă nu și în interior, dacă problema este legată de rinichi.

3. Oboseală


Când rinichii sunt sănătoși, produc un hormon numit eritropoietină, care este responsabil pentru producerea de globule roșii și transportul oxigenului. Pe de altă parte, dacă rinichii sunt afectați, există mai puțin celule roșii în sânge care transpiră oxigen, mușchii creierului obosesc rapid și ușor și apare anemia.

4. Dificultăți de respirație


Deteriorarea rinichilor poate provoca, de asemenea, dificultăți de respirație, deoarece organismul poate duce lipsă de oxigen. Toate acestea se datorează nivelului scăzut de oxigen pe care îl poartă celulele sanguine, care apare când se acumulează lichid suplimentar în plămâni.

5. Gust metalic în gură


Acesta își face apariția atunci când deșeurile se acumulează în sânge și ar putea fi un simptom al afectării rinichilor faptul că apare o schimbare la nivelul preferințelor alimentare sau apetitul alimentar scade.

6. Durere


Rinichii afectați pot provoca dureri în partea superioară a spatelui sau pe partea laterală. Mai mult, infecțiile renale sau pietrele la rinichi cauzează spasme și dureri severe.

7. Probleme de concentrare și amețeli


Anemia este corelată cu leziunile renale, deoarece creierul nu primește suficient oxigen și apar problemele de concentrare, amețeli și pierderea memoriei.
iulia-mirica