dinţi

Ce efecte negative au dinții strâmbi asupra sănătăţii

Doctor Omer Oana
E mult mai bine și mai ieftin să previi problemele cu repercursiuni grave, cum ar fi parodontoza, decât sa le tratezi ulterior, avertizează Dr. Oana Alexandra Omer

 

Acumularea de tartru


Tot din cauza unei igiene dentare incorecte, dar și a factorilor externi  - ex. fumat -  tartrul poate apărea mult mai ușor pe dinți, gingiile se vor inflama și vor duce la sângerări în timpul spălatului și nu numai.

Durerile de cap, cauză a mușcăturii inegale


În ceea ce privește mușcătura inegală, aceasta suprasolicită mușchii și articulațiile mandibulei, astfel că cei care se confruntă cu aceste probleme pot simți, uneori, chiar și dureri de cap.         

Din cauza mușcăturii inegale, apare problema masticației deficitare, care, în timp, conduce la probleme digestive.
Alte efecte ale masticației deficitare sunt oboseala musculară, migrene care pot avansa la stadiul cronic, dureri ale feței sau gâtului.

O altă problemă ce poate fi rezolvată prin purtarea aparatului dentar, în afara de cea estetică, este cea a imperfecțiunilor pronunției, dificultatea în vorbire, exprimare.

„Avantajul principal al tehnologiei moderne este că pot beneficia de tratamentul ortodontic persoane de orice vârstă, impact psihologic fiind minor în timpul tratamentului.
Pe piață sunt disponibile diverse feluri de aparate dentare, de la cel clasic, din metal (cu brackets), până la cel invizibil care trece neobservat în timpul purtării. Este mult mai bine și mai ieftin să previi problemele cu repercursiuni grave, cum ar fi parodontoza, decât sa le tratezi apoi”
, concluzionează Dr. Oana Alexandra Omer, medic dentist specialist ortodonție la Clinicile Dr. Melnic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod