Accelerarea batailor inimii pana la 100 sau 160 pe minut este cunoscuta sub numele de tahicardie.
Ce simti cand ai tahicardie?
Poti avea palpitatii ca atunci cand bei multa cafea sau doar o jena in zona inimii. Daca sunt foarte accentuate, unele persoane iau Propranolol sau un sedativ usor ca sa dispara. Inainte de a lua medicamente, poti incerca sa-ti apesi usor carotida imediat sub mandibula, metoda prin care stimulezi nervul vag si poti scadea frecventa batailor.
Daca suferi de anemie sau hipertiroidie ori esti o persoana emotiva sau bei multa cafea s-ar putea sa apara palpitatiile la un moment dat.
Tahicardia extrema
Cand bataile inimii ajung la o frecventa de 150-220 pe minut inseamna ca tahicardia a devenit paroxistica. Apare brusc atunci cand ai emotii sau o indigestie dar si la persoanele cu cardiopatie ischemica, stenoza mitrala sau alte boli de inima. Palpitatiile sunt mai puternice decat in tahicardia obisnuita si insotite de greata, varsaturi, chiar lesin.
Cea mai grava - tahicardia ventriculara
Tahicardiile pornite dintr-un stimul electric localizat deasupra ventriculului, numite supraventriculare, nu sunt la fel de periculoase ca acelea declansate dintr-un stimul ventricular.
Tahicardiile ventriculare apar foarte rar la oamenii sanatosi. Sunt asociate mai degraba cardiopatiei ischemice grave sau infarctelor miocardice. Simptomele sunt aceleasi ca la tahicardia supraventriculara insa mai puternice, dureaza de la cateva minute la cateva zile, dupa care se opresc brusc si sunt urmate de nevoia de a urina.
Sa renunt la cafea?
Daca suferi de tahicardie trebuie sa-ti faci o electrocardiograma si sa discuti cu medicul cardiolog pentru a depista localizarea si cauza. Afland rezultatele vei sti daca e nevoie sa renunti la cafea, tigari sau alcool sau trebuie sa urmezi un tratament medical ca sa nu dezvolti o boala grava.
Comentarii (9)
pe holter /24 ore se vad pauze la bataile inimii , noaptea , cu durata de 2,0 secunde si una de 3,046 sec. la ora 5,20 . am valva mecanica mitrala si inel pe tricuspida . cind devin periculoase aceste pauze ? durata lor ? frecventa ?
Uneori inima mea,dupa 3-4 batai,face o pauza si imi da senzatia ,ca se opreste.apoi iarasi ciclul se repeta.
Profesia mea nu e din domeniul medical, dar am trait f multi ani cu wpw, exista doua tipuri A si B, unul mai grav si altul mai putin grav (eu am avut pe cel mai grav + asociat si prolaps de valva mitrala), e o afectiune congenitala, caracterizata prin tahicardii paroxistice supraventriculare, eu ajunsesem la 250 batai/min., de cele mai multe ori rezolvate la urgenta. Tratamentul medicamentos a fost Sotalolul, dar cu varsta crizele s-au accentuat, mai uitam sa iau medicatia si la 53 de ani am fost obligata sa accept interventia chirurgicala si am avut norocul sa fie acele cai electrice gasite si taiate. Nu vreau sa va sperii, poate aveti o forma mai usoara, desigur un bun cardiolog va va sfatui ce aveti de facut.
Foarte intersant si va multumesc.
Deosebit de interesant acest articol! Multumesc celor care l-au scris.
As vrea sa mai stiu daca tratamentele naturiste ajuta in cazul tahicardiei, si care sunt acelea, daca exista. Multumesc.
Da, articolul este f bun chiar am fost depistata cu tahicardie. Frecventele inimi au ajuns pana la 120/min medicul mi-a recomandat un medicament CORLENDOR. Acum tot e in regula. Eu am si tensiunea f mica in general 90-60. Totusi as vrea sa aflu mai multe informati despre tahicardie, de ex cat de mult influenteaza tigarile si cafeaua. Oricum e binevenit articolu va multumesc.
Imi place cum este explicata tahicardia, este util sa stii. Ce masuri de prim ajutor se pot lua?
Am citit aceste articole sunt intr-adevar foarte interesante si bine conturate dar eu nu am facut sigur legatura cu care din aceste se asemeana w p w si daca se poate trai linistit cu aceasta boala mai ales fara medicamentatie???
Posteaza comentariu