Palpitatiile

Tratament In cazul in care palpitatiile nu sunt asociate cu artmie sau afectiuni ale inimii este posibil ca nu fie necesar un tratatment de specialitate. Pentru imbunatatirea starii de sanatate pacientii sunt sfatuiti sa reduca stresul si intensitatea emotionala, adica, sa incerce sa traiasca mai bine si sa lase problemele la spate.

De asemenea, nici palpitatiile cauzate de contactiile premature nu necesita tratament specific, insa pentru ameliorarea starii de sanatate se recomanda: reducerea stresului si renuntarea la fumat, cafeina si alcool.
Pentru pacientii cu palpitatii frecvente si contractii premature, tratamentul medicamentos este folositor pentru blocarea efectului adrenalinei asupra inimii, in acest mod fiind reduse si contractiile premature.  Exemple de astfel de medicamente: Inderal si Tenormin.

Acestea prezinta si efecte secundare motiv pentru care nu trebuie administrate fara prescrierea medicului. Efecte secundare: depresie, oboseala, impotenta, scaderea batailor inimii si presiunii sanguine, iar in cazul in care pacientul sufera de astm, acesta afectiune se  poate agrava.



Tratament pentru fibrilatia arteriala

1. Indepartarea cauzelor care provoaca fibrilatia arteriala, cum ar fi: febra, nivelul ridicat de hormoni tiroidieni si nivelul scazut de oxigen in sange;
2. Scaderea ritmului inimii cu ajutorul medicamentelor prescrise de medic;
3. Fibrilatia arterial se transforma in ritm cardiac normal cu medicamente din clasele: quinidine, procainamide sau disopiramide.

Cele mai populare cauze ale aritmiei ventriculare (tahicardia ventriculara si fibrilatiile) sunt: atacurile de inima, ischemia si cicatricele de la atacuri de inima anterioare.


De aici, tratarea afectiunilor arterei coronare este importanta pentru ameliorarea aritmiei ventriculare. Pentru pacientii cu tahicardia ventriculara permanenta, tratamentul se realizeaza numai pe baza de medicamente.

In cazul pacientilor cu fibrilatie ventriculara defibrilatiei este cea mai indicata. Defibrilatia este o tehnica care vizeaza suprimarea unei fibrilatii ventriculare printr-o descarcare electrica in regiunea inimii obtinuta cu un aparat numit defibrilator. Acesta simte atacul fibrilatiei ventriculare, si elibereaza un impuls elecric catre inima pentru a o transforma inapoi in ritm normal.
 

Persoanele care sufera de stenoza aortica pot dezvolta afectiuni de inima la fel de serioase ca artimia ventriculara. Tratamentul stenozei aortice presupune inlocuirea chirurgicala a valvei.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod