De asemenea, cateva studii care au avut loc intamplator sustin ca usturoiul este benefic pentru prevenirea agregarii trombocitelor si trombozei (formarea unor cheaguri in sange). Un alt studiu a demonstrat ca medicamentele din extract de ursturoi matur duc la scaderea presiunii sanguine.
Cele mai multe dintre aceste cercetari sunt relevante pentru tratamentul cu usturoi pe o perioada scurta de timp, din aceasta cauza nu se stie daca efectele pozitive ale usturoiului dureaza mai mult de 3 luni.
Cum se consuma?
Asociatia Dietetica Americana sustine ca pentru a obtine efecte pozitive importante asupra sanatatii cu ajutorul usturoiului, o persoana trebuie sa comsume zilnic 600-900 mg usturoi, adica, aproximativ un catel de usturoi.
Alte beneficii ale usturoiului
Cercetatorii care au studiat efectele usturoiului au descoperit ca acesta mai poate bun si pentru prevenirea cancerului. Unii dintre acestia sustin ca usturoiul inhiba dezvoltarea si evolutia cancerelor de piele, de san, colon, stomac, esofag si prostata. Aceste declaratii au la baza numeroase studii pe efectuate animale.
Potrivit altor studii, usturoiul are capacitatea de a determina efecte similare cu cele constatate in urma administrarii antibioticelor.
In ciuda, rezultatelor contradictorii a mai multor studii, majoritatea studiilor clinice sustin efectele pozitive ale usturoiului asupra afectiunilor cardiovasculare. Astfel, acesta scade colesterolului din sange si impiedica formarea cheagurilor de sange.
Cu toate acestea trebuie sa fii precaut/a cand incepi un tratament cu suplimente pe baza de usturoi, deoarece in timpul tratamentului nu trebuie sa iei aspirina sau nu poti incepe acesta tratament daca au trecut mai putin de 7 zile de la o interventie chirurgicala.