Vârsta înaintată nu mai este un criteriu pentru apariția bolilor de inimă. Iată cum să recunoști simptomele unui infarct cu o lună înainte!
Deși auzim tot mai des despre oameni care se îmbolnăvesc sau mor de cancer, totuși la nivel mondial, bolile de inimă ocupă locul întâi în clasamentul bolilor care cauzează cele mai multe decese.
Vârsta înaintată nu mai este un criteriu pentru apariția și dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Din cauza nivelului ridicat de stres și a alimentației dezechilibrate, bazată pe produse de tip fast-food, incindența bolilor cardiovasculare a început să crească și în rândul populației tinere.
Considerate ca afecțiuni cu manifestare rapidă care nu prea lasă timp pentru intervenție, bolile cardiovasculare și în special infarctul poate fi prevenit dacă suntem atenți la semnalele pe care ni le transmite corpul nostru și învățăm să recunoaștem simptomele unui infarct, cu o lună înainte de a surveni.
Iată mai jos simptomele unui infarct care ne avertizează că suntem în pericol:
1. Stare de oboseală accentuată
Cu toții ne simțim obosiți la un moment dat dar, dacă starea de oboseală persistă și nu dispare în urma unei perioade de odihnă normale, înseamnă că există o problemă la nivelul organismului. Atunci când arterele se îngustează, inima primește o cantitate mai mică decât cea necesară.
Ritmul cardiac accelerează, inima trebuie să muncească mai mult ceea ce conduce la instalarea unei stări de oboseală cronică și la somnolență.
2. Respirație insuficientă
Atunci când inima recepționează mai puțin sânge, plămânii vor primi mai puțin oxigen pentru că sângele este cel care transportă oxigenul către aparatul respirator. Activitatea celor două sisteme, cardiovascular și respirator, este interconectată, astfel că funcționarea defectuoasă a unuia conduce la probleme în funcționarea celuilalt.
Dacă observi apariția unor probleme respiratorii persistente este indicat să consulți cât mai repede un medic specialist pentru a preîntâmpina riscul apariției unui infarct.