Potrivit Dr. Gabriela Spalatelu, consumul regulat de ciocolata neagra ajuta la scaderea tensiunii arteriale, reduce riscul infarctului miocardic dar si incidenta accidentelor vasculare cerebrale. "Pentru a beneficia de aceste efecte, in fiecare zi, este indicat sa consumam 2 bucatele de ciocolata neagra", a completat dr. Spalatelu.
Pentru a se convinge ca ciocolata neagra cu adevarat previne afectiunile cardiovaculare cercetatori din Milano, Italia, au demarat un studiu. Rezultatele studiului au fost de-a dreptul incurajatoare, cercetatorii descoperind ca 6,7 grame de ciocolata consumata in fiecare zi reprezinta cantitatea ideala pentru a preveni inflamatiile si bolile de inima.
Acestia sustin ca un consum regulat de ciocolata neagra reduce tensiunea arteriale si riscul diabetului - afectiuni responsabile de atacurile de cord si atacurile cerebrale.
Un alt studiu, realizat de aceasta data in Marea Britanie a descoperit ca adultii care sufera de sindromul oboselii cronice si consuma zilnic in jur de 50 g ciocolata neagra cu un continut de cacao de 85%, timp de o saptamana, acestia nu se vor mai simti atat de obositi.
"Boabele de cacao contin antioxidanti puternici, printre care si catechina care previne infarctul si insuficienta cardiaca, cancerul si diabetul", a adaugat dr. Spalatelu Gabriela. Catechinele sunt substante de natura polifenolica cu proprietati antioxidante, care se gasesc in plante pentru ceai dar si in cacao. Cu cat ciocolata este mai bogata in cacao, cu atat contine o cantitate mai mare de flavonoizi, cunoscuti ca reduc riscul diabetului.
Datorita flavonoizilor din cacao, vasele de sange din creier se dilata si permit patrunderea unei cantitati mai mari de sange si implicit de oxigen. In consecinta, cand consumam ciocolata neagra ajutam creierul sa lupte cu oboseala, insomnia sau imbatranirea.
Mare atentie gravidele si copiii, deoarece in cazul acestora consumul de ciocolata nu este recomandat.
Ciocolata cu lapte nu este buna?
Studiile au demonstrata ca laptele intervine in absorbtina polifenolului, categorie din care face parte catechina, din aceasta cauza cu adevarat eficienta este numai ciocolata neagra.
Cicolata neagra amaruie contine polifenoli, care protejeaza organismul de efectul radicalilor liberi, inclusiv de imbatranire accelerata si, in plus, protejeaza arterele, reducand colesterolul "rau" - LDL. La prevenirea afectiunilor cardiovasculare mai contribuie si vinul, fructele si legumele, dar si exercitiile fizice.
Consuma ciocolata neagra deoarece:
- reduce tensiunea arteriale;
- imbunatateste circulatia sangelui catre creier;
- reduce riscului infarctului miocardic;
- reduce colesterolul "rau" (LDL) din sange;
- previne diabetul;
- imbunatateste starea de spirit.
Articole utile:
Studiu: ciocolata nearga protejeaza inima
Ciocolata nearga ne tine departe de doctori
Studiu: ciocolata neagra scade tensiunea arteriala
Studiu: ciocolata inlatura senzatia de oboseala
Ciocolata: alergen sau nu?
Comentarii (6)
este un sfat foarte bun de curand am aflat ca am colesterolul cel rau marit si de 3 saptamani nu am mai mancat nimic dulce cu toate ca ciocolata neagra nu este dulce totusi simti ca mananci ceva bun ie bine de stiut ca este buna si pentru cei care are probleme cu inima super
IMI PLACE FOARTE MULT CIOCOLATA AMARUIE AM VRUT SA STIU DACA ESTE BUNA LA DIABET
Foarte bun articolul. Sunt dependenta de ciocolata amaruie... consum zilnic, dar din pacate nu ma rezum la 2 "bucatele". Este fantastic cum corpul "stie" cei trebuie... sunt hipertensiva, (zilnic i-au pastile pentru aceasta) si poate de aceia si dorinta de ciocolata...
FOARTE BUN ARTICOLUL
Foarte bun sfat si e bine de urmat.
Mi-a facut mare placere articolul deoarece imi place foarte mult cicolata amaruie. Sufar de inima si ma feream de ciocolata ca ma ingrase. Daca am liber... am inteles, cu masura sau putin mai mult nu cred ca strica.
Posteaza comentariu