Autismul poate fi descoperit cu ajutorul unui test de sânge

Oamenii de știință au declarat că au descoperit o legătură între autism și proteinele din sânge, iar un test de sânge ar putea depista autismul, ajutând chiar și la depistarea cauzelor acestei afecțiuni. Iată despre ce este vorba!

Știai că autismul poate fi depistat cu ajutorul unui test de sânge? 


Realizat de o echipă de specialiști de la Universitatea din Warwick, testul implică depistarea deteriorării proteinelor din sânge prin analize de sânge și urină. Un studiu care a descris rezultatele și a fost publicat în Molecular Autism a declarat că ar putea fi folosit pentru descoperirea autismului. Această descoperire ar putea duce la un diagnostic timpuriu, precedat de un tratament adecvat. 

Echipa a luat probe de sânge și urină de la copii cu vârstele cuprinse între 5 și 12 ani și a descoperit că au existat diferențe chimice între copiii sănătoși și cei care sufereau de autism.
Mai exact, copiii cu autism prezentau niveluri mai ridicate ale unui marker de oxidare numit ditriozină și anumiți compuși de zahăr modificați, numiți produse endoglicante avansate.

Folosind un algoritm pentru a analiza datele, echipa a declarat că rezultatele sale au fost mai bune decât orice altă metodă disponibilă în prezent pentru a detecta autismul, având o acuratețe de aproximativ 90%. Aceasta ar putea fi folosită nu doar pentru a detecta cauzele existente ale autismului, ci și cele noi.
Studiul a fost realizat cu ajutorul unui grup destul de mic, așa că vor fi necesare teste suplimentare pentru a confirma rezultatele. Dar, dacă este așa, testul se poate dovedi extrem de util, permițându-le cercetătorilor să vadă dacă tulburarea se poate dezvolta mai departe în cazul unei persoane și pentru a observa dacă tratamentele funcționează.

Autismul poate duce la apariția unei game variate de probleme de comportament, cum ar fi comportamentul compulsiv, anxietatea, problemele de vorbire și multe altele.
Aproximativ 1% din oamenii din întreaga lume suferă de autism ceea ce poate duce la complicații serioase în ceea ce privește ocuparea forței de muncă și viața de zi cu zi. Detectarea acestei afecțiuni din timp poate fi extrem de benefică.
iulia-mirica