- alimentele bogate în amidon
Amidonul este un component al alimentelor care ridică foarte mult concentraţia de acid din cavitatea orală. Se găseşte din belşug în pâine, produsele de patiserie, pastele făinoase, orez şi cartofi. Cu cât amidonul din aceste alimente este mai procesat, cu atât va provoca un nivel mai mare de acizi în gură. Amidonul negătit din legume nu pune în pericol smalţul dentar.
- cerealele "gata preparate" pentru micul dejun
Amestecul de zahăr şi amidon din compoziţia acestora le conferă un caracter nociv pentru smalţul dentar.
- cafeaua, ceaiul şi vinul roşu
Dacă sunt îndulcite, aceste băuturi ridică nivelul de acizi din gură, slăbind smalţul dentar. Sorbirea lor lentă le face şi mai periculoase, deoarece determină valori ridicate ale acizilor pentru o lungă perioadă de timp. Totodată, aceste băuturi pătează dinţii.
Foto: Hepta
Posteaza comentariu