Acestea sunt condimentele care te feresc de cancer. Tu le consumi?

Consumul acestor condimente are un rol benefic pentru sănătate, fiind demonstrat că ele au un efect anticancerigen. Descoperă ce condimente te feresc de cancer!


Şofranul, turmericul şi ghimbirul au fost îndelung studiate şi s-a demonstrat că ele conţin anumiţi compuşi care au rolul de a preveni formarea celulelor canceroase sau de a le împiedica să se dezvolte mai mult. Prin urmare, trebuie să ştii că le poţi folosi foarte uşor în toate mâncărurile pe care le faci, alături de alte câteva condimente care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu.
Fă-ţi o listă cu condimentele care te feresc de cancer şi nu uita să le foloseşti de câte ori simţi că se potrivesc în preparatele tale: 

Şofranul

Potrivit medicului neurolog David Servan-Schreiber, niciun alt ingredient alimentar nu are un efect antiinflamator de o asemenea putere precum şofranul. Iar această proprietate este dată de curcumină, care este o substanţă foarte preţioasă din şofran. "În laborator, curcumina inhibă dezvoltarea cancerului de colon, ficat, stomac, sân, ovar şi chiar în cazul leucemiei. Acţionează, de asemenea, în angiogeneză şi forţează celulele canceroase să moară", scrie specialistul în cartea sa "Anticancer".

Deoarece curcumina este o substanţă foarte activă împotriva cancerului trebuie să te asiguri că incluzi şofranul în meniul tău zilnic.

Ghimbirul

S-au descoperit peste 500 de compuşi în rădăcina de ghimbir, toţi având efecte spectaculoase asupra corpului nostru. Numeroase studii au arătat că ghimbirul are efect anticancerigen.

Nu numai că protejează corpul de cancer, dar el s-a dovedit că micşorează tumorile deja existente şi împiedică răspândirea acestora în corp. Gingerolul, o substanţă care se regăseşte în ghimbir, este responsabilă cu acest efect miraculos asupra corpului, se arată într-un studiu apărut în National Center for Biotechnology Information.

Spirulina

Este o algă recunoscută pentru faptul că are cel mai mare conţinut de vitamine, microelemente, aminoacizi și fermenţi. Ea poate să fie folosită ca un condiment în mâncărurile şi smoothie-urile tale, însă trebuie să ştii că ea are un gust aparte şi trebuie să te obişnuieşti cu el. Pentru iubitorii preparatelor care au la bază algele marine nu va fi un efort foarte mare pentru a include pulberea de spirulină în alimentaţia lor.

Pe lângă conţinutul ridicat de proteine, spirulina mai are betacaroten, vitamina B12, acid gama linolenic, enzime, oligominerale şi multă clorofilă. Poate unul dintre cele mai importante beneficii pe care le aduce spirulina pentru sănătatea corpului este acela că are un efect detoxifiant asupra sângelului, curăţându-l de toxine.

De asemenea, datorită unui compus din conţinutul său, numit ficocianină, spirulina are capacitatea de a inhiba formarea celulelor canceroase.

Rozmarinul

S-a demonstrat că multe plante din familia labiatelor au un efect puternic anticancerigen. Aici intră menta, cimbrul, oregano, maghiranul, busuiocul şi rozmarinul. Datorită unor substanţe din conţinutul lor, toate aceste plante acţionează asupra mai multor tumori, împiedică răspândirea lor şi le provoacă moartea. Însă, rozmarinul are ceva în plus, după cum susţine medicul David Servan Schreiber în cartea sa "Anticancer". "Carnosolul, prezent în rozmarin, afectează şi limitează  capacitatea celulelor canceroase de a invada ţesuturile învecinate. În momentul în care de vine incapabil să se răspândească, cancerul îşi pierde caracterul virulent", explică specialistul.

De asemenea, cercetătorii de la Institutul American pentru studiul Cancerului au arătat că extrasul de rozmarin ajută substanţele active ce compun chimioterapia sa penetreze celulele canceroase. S-a demonstrat că acest extras scade rezistenţa celulelor de cancer mamar în faţa acţiunii chimioterapiei.

Pătrunjelul

Conţine o substanţă numită apigenin, care se regăseşte şi în ţelină, şi care s-a dovedit că inhibă procesul de formare de noi vase de sânge, de care tumorile au nevoie pentru a se dezvolta. Astfel că este foarte simplu să incluzi frunzele proaspete de pătrunjel în toate mâncărurile şi salatele de crudităţi pentru a beneficia de efectul protector.