Dar există trucuri simple care te ajută să ții sub control bacteriile ce se dezvoltă în cavitatea bucală și care sunt responsabile pentru apariția respirației urât mirositoare. Iată ce să încerci:
Respectă obiceiurile de igienă orală
Știi deja că trebuie să te speli pe dinți de cel puțin două ori pe zi, timp de cel puțin două minute de fiecare dată. De asemenea, este esențial să periezi dinții seara, înainte de culcare, pentru că este perioada din zi în care avem cel mai scăzut nivel al salivei. "În lipsa umidității adecvate, bacteriile se acumulează pe limbă, gingii și obraji, cauzând mirosurile neplăcute", declară pentru purewow.com medicul stomatolog Elisa Mello.
Nu doar periajul dinților este suficient. Folosește ața dentară pentru a curăța spațiile înguste dintre dinți și nu uita să cureți limba și obrajii cu partea abrazivă a periuței tale de dinți.Înlocuiește produsele de îngrijire
"Evită produsele care usucă și mai tare gura, așa cum sunt apele de gură ce conțin alcool sau pastele de dinți care au pe lista de ingrediente laurel sulfate", recomandă medicul dentist. Ambele ingrediente usucă mucoasa bucală, iar uscăciunea gurii este una dintre cauzele apariției respirației cu un miros neplăcut.
Bea suficientă apă
Acest sfat are legătură tot cu uscarea gurii, care la rândul său este responsabilă de înmulțirea exagerată a bacteriilor. Bea suficientă apă în fiecare zi, pentru ca buzele, limba și obrajii interiori să fie bine hidratați, iar numărul bacteriilor să scadă.
Probabil ai observat că mirosul nplăcut se accentuează dacă nu mănânci sau bei până la o anumită oră, iar acesta este principalul motiv. Înlocuiește frecvent periuța de dinți
Un alt vinovat neașteptat al respirației urât mirositoare poate fi periuța de dinți. Potrivit dentistului, ar trebui să-ți înlocuiești periuța de dinți cu una nouă o dată la două, trei luni și în mod obligatoriu după ce ai fost bolnavă, de exemplu dacă ai avut gripă sau ai fost răcită. Limpezește foarte bine periuța după fiecare folosire, cu apă fierbinte, și las-o la uscat în suport.
Nu închide periuța într-o cutie cât perii sunt încă umezi pentru că poți accelera înmulțirea bacteriilor. De asemenea, este de preferat să ții periuțele de dinți în suport special, într-un dulap închis, nu direct pe etajera de deasupra chiuvetei.Mergi la medicul dentist
Dacă respirația urât mirositoare este persistentă, ar trebui să mergi la dentist. Medicul va stabili care este cauza reală. Mirosul neplăcut al gurii poate fi o manifestare a altor probleme de sănătate, precum infecții la nivelul tractul respirator, infecții cronice ale sinusurilor, diabet, probleme ale ficatului sau rinichilor.