În ultima vreme, tot mai mulți români apelează la chirurgi mai mult din dorința de a arăta bine, nu din nevoia de a fi sănătoși.
"Chirurgia metabolică (...) se adresează "eșecurilor" terapiei nutriționale. Indicația actuală este de indice de masă ponderală peste 35 %, peste 35 de kilograme pe metru pătrat (...) sau peste 40 (...) acea obezitate numită morbidă. Este o intervenție dificilă și cu multe complicații posibile postoperatorii. Necesită îngrijiri speciale și nu este decontată de sistemele publice de asigurări de sănătate, nicăieri în lume. Deocamdată, se discută foarte aprins în SUA dacă și cum să se deconteze și mi se pare în Suedia. Mai nou, din câte îmi spun colegii care lucrează în centrele private, (...) există mulți oameni care confundă chirurgia bariatrică cu cea estetică", atrage atenția prof.
Acesta va prelua sâmbătă președinția Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în ultima zi a celei de a 41-a ediții a Congresului Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, manifestare științifică la care sunt prezenți peste 900 de specialiști, relatează Agerpres.
Foto: AFP/Mediafax
Posteaza comentariu