Ingrediente si cantitati:
450 g tofu ferm
1/3 cana ulei de masline
1/3 cana otet de vin
1 lingura busuioc
1/2 lingurita piper negru macinat
1 lingurita oregano
1 lingurita sare
2 rosii mici
1 castravete
1/4 ceapa rosie
1 cana masline negre
Mod de preparare:
1. Taie bucata de tofu in bucatele mici, de forma si dimensiunea unui zar. Apasa tofu cu un servet din bumbac, pentru a absorbi apa in exces. Lasa tofu intr-o baie de aburi, timp de 5 minute.
2. Intr-un bol, amesteca uleiul de masline, otetul de vin, busuiocul, piperul negru macinat, oregano si sarea.
3. Toarna amestecul obtinut peste tofu si lasa-l la marinat cel putin o ora sau peste noapte.
4. Intre timp, taie legumele si amesteca-le bine cu tofu marinat.
5. Salata se serveste pe platouri ornate cu frunze de salata sau spanac.
Posteaza comentariu