Ingrediente si cantitati:
1 pulpa de miel dezosata, taiata in cubulete mari, cu aproape toata grasimea indepartata;
4 linguri de grasime de miel sau ulei vegetal;
1/2 de cana cu vin rosu;
2 linguri de faina;
1 lingura de cimbru;
1/2 sau 1 lingura de piper;
1 1/2 cana cu supa de pui;
8 cartofi medii, curatati si taiati;
8 cepe albe mici, curatate;
8 morcovi, taiati in bucati egale ca dimensiuni cu cepele;
8 bucati de gulie, taiate in bucati egale cu cepele;
1 cana cu mazare proaspata;
sare si piper, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Se rumenesc in cuptor, pe ambele parti, bucatile de pulpa de miel. Se foloseste in acest scop grasimea incinsa sau uleiul, la o temperatura ridicata. Se toarna separat grasimea in exces rezultata.
2. Se adauga vinul si se mai lasa tava la cuptor inca 3 minute. Se adauga apoi, pudrat, faina, cimbrul si piperul, apoi cana cu supa de pui. Se lasa la fiert aceasta compozitie, amestecand usor in tava.
3. Se micsoreaza flacara cuptorului, se acopera tava cu un capac si se lasa compozitia la cuptor inca 20 de minute.
4. Se adauga cartofii, ceapa, morcovii si guliile, impingandu-le cat mai mult in sosul din tava, pana cand sunt acoperite de acesta.
5. Intre timp, se fierbe mazarea in apa cu sare, timp de 3 minute. Se adauga mazarea tocanei si se lasa preparatul la cuptor pana este gata.
6. Se adauga sare si piper, dupa gust. Se serveste cald.
Articol
© Copyright:
Posteaza comentariu