Ingrediente si cantitati:
600 g carne de miel (pulpa sau spata), taiate cubulete
300 g orez
3 cepe
1 catel de usturoi
1 lingura bulion
100 g stafide
100 g migdale prajite
o legatura de marar
ulei de masline
sare
Mod de preparare:
1. Bucatelele de carne de miel se prajesc in ulei incins. Adauga usturoiul taiat fin si ceapa taiata mare si lasa totul sa se caleasca timp de cateva minute.
2. Adauga orezul si continua calirea, pana cand orezul devine auriu.
3. Adauga bulionul si, imediat ce mancarea incepe sa fiarba din nou, adauga apa sau zeama de carne, cat sa acopere orezul, plus un deget peste.
4. Fierbe mancarea la foc mic, amestecand din cand in cand, foarte usor, ca sa nu se sfarame orezul.
5. Spala stafidele si toaca migdalele prajite.
6. Cand mancarea este gata, adauga stafidele si migdalele. Amesteca usor si lasa mancarea 10 minute la cald, acoperita.
7. Inainte de a servi (fierbinte), adauga marar din belsug.
Posteaza comentariu