Au trecut deja cativa ani de cand scriu si ma documentez in domeniul sanatatii mintale, ceea ce poate fi tradus si prin zeci de discutii cu terapeuti, psihologi, consilieri si alte cateva zeci de carti pe teme de interes ale oamenilor, dintotdeauna. Am descoperit diferite viziuni asupra situatiilor dificile sau atipice si, contrar asteptarilor mele marete, am gasit solutii in materializarea unor sfaturi incredibil de simple, cum ar fi pastrarea unui jurnal al gandurilor tale negative.
Expertii mi-au recomandat aceasta practica atunci cand cautam raspunsuri privind echilibrul emotional, gestionarea anxietatii, self-awareness si chiar afectiuni psihice ceva mai grave, cum ar fi depresia.
Mai mult, chiar eu, in adolescenta, cand incercam sa gestionez pierderea mult prea devreme a mamei mele — fara sa imi spuna nimeni pe atunci —, am luat un pix si o foaie si am inceput sa scriu ce simteam si ce gandeam cu speranta intuitiva ca acest gest ma va ajuta sa merg mai departe fara sa disper. Citește continuarea pe andreearaicu.ro
Si chiar asa a fost, desi am aflat mult mai tarziu cum anume m-a ajutat decizia pe care o luasem. Cum, procesul de a transpune in afirmatii coerente si concise norul de ganduri si emotii care pluteste in mintea ta, poate fi salvator dintr-o sumedenie de motive.