Povestea tatălui, a băiatului și a măgarului: lecție despre gestionarea criticilor

Ai primit vreodată critici pe care le-ai considerat nedrepte? Dacă da, ar trebui să citești povestea tatălui, a băiatului și a măgarului, scrisă de Aesop, care te poate învăța o lecție importantă despre gestionarea criticilor.

Povestea perfectă care te poate învăța o lecție despre gestionarea criticilor


Un bărbat și fiul său mergeau cu măgarul la piață. Pe când mergeau, un țăran i-a întrecut și i-a întrebat pentru ce este măgarul, dacă nu să mergi pe el? Așa că tatăl și-a pus băiatul pe măgar și a mers mai departe.

Peste puțin timp, tatăl și fiul au trecut pe lângă un grup de bărbați, care au întrebat ce băiat leneș merge pe măgar cât timp tatăl său merge pe jos.
Așa că tatăl i-a spus băiatului să se dea jos de pe măgar și s-a urcat el. Dar nu au ajuns prea departe și s-au întâlnit cu două femei, care au comentat că tatăl leneș își lasă fiul să se chinuie. Ei bine, tatăl nu a știut ce să facă, așa că și-a luat și fiul pe măgar în cele din urmă. Între timp, cei doi au ajuns în oraș și au observat că oamenii îi arătau cu mâna. Tatăl s-a oprit și a întrebat care este problema.
Oamenii l-au întrebat pe tată dacă nu îi este rușine că îl chinuie pe măgar cu greutatea a două persoane. Tatăl și fiul au coborât de pe măgar și au încercat să se gândească ce să facă. S-au tot gândit până când au luat un lemn, au legat picioarele măgarului de lemn și au pornit cu lemnul pe umeri. În râsul tuturor, au ajuns la un pod, unde măgarul a reușit să își elibereze un picior.
L-a făcut pe băiat să scape partea sa a lemnului, iar măgarul a căzut de pe pod în apă. Din cauza faptului că avea picioarele legate, acesta s-a înecat.

Morala acestei povești este că nu vei reuși să mulțumești pe nimeni în momentul în care încerci să le faci tuturor pe plac.

Este normal pentru oameni să încerce să obțină aprobarea altora, indiferent că este vorba despre carieră sau diferite acțiuni. Ne dorim cu ardoare acceptarea socială, pentru a ne reasigura că facem lucrul potrivit.
Însă orice ai alege să faci, cineva va avea o altă părere. Oamenii s-ar putea să îți pună la îndoială motivele sau să îți comenteze acțiunile. Uneori, oamenii pot exagera foarte mult, chiar și în situațile care nu îi privesc direct.