Obiceiul la care trebuie să renunțăm: de ce să spui "Știu ce simți" face mai mult rău decât bine

Există multe situații în care apropiații au nevoie de ajutorul nostru. Și primul instinct este să le spunem că știm exact cum se simt pentru că, probabil, am trecut și noi printr-o situație asemănătoare cândva. Acest obicei poate face mai mult rău decât bine unui om aflat în suferință, astfel că ar fi bine să renunțăm la acesta.

În schimb, îți propunem câteva exemple despre ce ai putea să spui în acele momente, pentru a-l alina pe cel de lângă tine atunci când are cea mai mare nevoie.

Nu știi cum se simte


Ai putea crede că te poți raporta la situația persoanei, dar adevărul este că, în ciuda faptului că probabil ai trăit și tu la un moment dat ceva similar, nu există o modalitate sigură prin care poți știi 100& cum se simte.
Oamenii experimentează lucrurile diferit și ar putea exista unele particularități unice în situația omului respectiv.

Nu te mai concentrezi asupra persoanei


Când spui "știu exact cum te simți", de fapt întorci direcția discuției către tine și poți da dovadă de egoism. Atunci când o persoană își pune sufletul pe tavă și vrea să îți spună exact ce simte, ar fi bine să îl asculți și să uiți complet de focalizarea pe tine însuți.
Transformarea conversației către tine este un tip de "narcisism conversațional". Provine din dorința de a prelua conversația, astfel încât să poți vorbi despre tine, în loc să asculți. Citește continuarea pe Divahair.ro