In viata de zi cu zi, ne confruntam cu tot felul de evenimente care au un ecou pozitiv sau negativ in viata noastra interioara. Sensul pe care il dam experientelor avute ne ajuta sa realizam in viata o serie de transformari, atat psihice, cat si fizice.
Cum sa invatam sa gandim pozitiv
Taria psihica de care dau dovada unele persoane in fata evenimentelor stresante, faptul ca sunt optimiste, determina obtinerea de beneficii sau dezvoltari personale. Gasirea unui sens, unui motiv de evolutie in evenimentele cu care ne confruntam reduce depresia si anxietatea. Nu conteaza ce tip de inteles sau de dezvoltare personala gasim atata timp cat acestea au efecte pozitive in experienta noastra.
Mintea noastra este cea care creeaza universul iar daca noi o lasam "prinsa" in anumite conflicte nerezolvate sau o "otravim" cu ganduri negative nu vom face decat sa ne punem singuri piedica.
De ce sa te ingrijorezi daca poti rezolva o problema? Si de ce sa te ingrijorezi daca nu poti rezolva nimic? Pentru a ne putea imbunatati starea de bine fizica cat si psihica trebuie sa ne schimbam comportamentele disfunctionale prin modificarea modului de a gandi, de a ne raporta la evenimente, prin constientizarea mecanismelor care ne fac sa ramanem prinsi in anumite tipuri de reactii.
Gandirea pozitiva pe care o au unii oameni este o atitudine care le permite sa descopere mai usor solutiile, aspectele pozitive ale situatiilor cu care se confrunta. Ea nu se refera numai la optimism, ci si la orientarea constructiva de tipul "sa vedem ce se poate face in situatia in care ne aflam".
Gandurile tale creeaza realitatea in care traiesti. Noi ne cream viata prin gandurile pe care le avem zi de zi. Nu de putine ori sentimentele de nesiguranta si neliniste apar datorita gandurilor negative pe care le avem despre noi insine. Prin urmare, atitudinile pe care le avem pot influenta realitatea. Atitudinea, fiind o relatie relativ stabila intre sentimente, credinte si tendintele spre actiune, ne determina sa ne orientam intr-un anumit fel catre persoane, lucruri, idei sau obiecte. Uneori credintele noastre pot avea un puternic caracter perturbator daca experientele noastre de viata au intarit anumite convingeri disfunctionale, acestea putand sa ne blocheze evolutia.
Cum sa cultivam gandirea pozitiva
Gandirea pozitiva poate fi cultivata de oricine doreste lucrul acesta. Gandirea pozitiva presupune o anumita structura cognitiva, emotionala si comportamentala in fata lumii, un anumit mod de a se "vedea" pe sine si pe ceilalti, de a intelege, simti si actiona in relatiile cu ceilalti, cu situatia cu care te confrunti, si anume, un mod constructiv eficient si oportun.
Persoanele care au o gandire pozitiva se descurca mai bine in situatiile dificile, au o mai mare capacitate de efort fizic si intelectual, rezista mai bine la situatii stresante si, in general, sunt mai capabile sa obtina rezultate superioare decat altii cu aptitudini asemanatoare. De asemenea, ele se insanatosesc mai rapid in cazul ca au fost afectate de o maladie sau de un accident si se pare chiar ca au o mai mare rezistenta la imbolnaviri.
Obstacolele din viata noastra, dificultatile sau esecurile ne ajuta sa devenim, sa ne transformam si sa ne apropriem si mai mult centrul fiintei noastre. Daca privim toate aceste lucruri ca pe niste provocari care ne fac mai puternici, mai curajosi si acceptam schimbarile din viata noastra, vom inceta sa mai fim captivii propriului mod de a gandi. Sclavia este o chestiune de mentalitate. Elibereaza-ti mintea si sufletul iti va fi liber!
Comentarii (15)
Apostica..Doamne fereste asta e nume de psihoterapeut..Cum sa ne dea sfaturi si sa ne invete cineva pe care o cheama Apostica. Bine numele nu ti-l alegi tu insa nici nu ma poate obliga nimeni sa ascult ce spune Apostica Ha! ha
dna psihoterapeut spune numai lucruri generale. Cum ar fi sa nu aiba bani, casa, serviciu si sa mai fie si bolnava sa vad daca ar mai zambi sau daca ar gandi pozitiv. Credeam ca ne invata ceva mai concret, care sa ne ajute in viata zilnica.Dupa cum se vede nu e f pregatita si cu experienta si prin articol de fapt, isi face reclama, deci tot la bani ajunge..
Astept din partea d-lui "psihoterapeut" si un articol cu titlul "Invata sa gandesti RATIONAL" si apoi poate ca voi spune ca este un om util unei societati care traieste cu grija zilei de maine.
si eu fac eforturi sa am o gandire pozitiva dar e foarte greu acum 3 saptamani am facut o operatie de fibrom si cred ca ma vindec fizic dar in paralel simt ca pic psihic imi trec tot felul de ganduri urate prin cap si nu mai stiu ce sa fac
uitati-va la filmul : The Secret Este un film care iti explica pe indelete ce ai de facut .. impact 50% intre persoanele care au vazut filmul. Unele zic ca este o prostie mare cat casa, altele discuta cateva zile despre cat de tare e filmul. Recomand.
sclavia este o chestie de mentalitate
foarte interesant articolul.il sustin:atunci cand gandesti pozitiv,toate lucrurile par mai usor de infaptuit,pur si simplu viata e mai frumoasa.eu am devenit constienta de lucrul acesta dupa ce am citit cartea"Secretul"de Rhonda Byrn.o recomand tuturor.m-a ajutat enorm sa trec peste greutatile de zi cu zi
Da i-mi place articolulsi cred ca cei care chiar au nevoie de aceste randuri inteleg care e ideea.Eu ma consider foarte pozitivista, tot timpul ma gandesc pozitiv si nu intru niciodata in panica,tot timpul ma gandesc ca orice se rezolva, cumva.
De ce sa te ingrijorezi daca nu poti rezolva nimic? Pare simplu, intr-adevar, dar de obicei sta in natura umana sa te ingrijorezi, si eu mai stiam ca e o chestiune de supravietuire... ca aceea de a-ti fi teama...teama ne face sa prevenim unele lucruri, sa ne aparam, nu? Articolul mi se pare la fel de "concludent" ca si cartile de duzina scrise de consilierii americani... Cei de mai sus asteapta "sfaturi" mai apropiate de realitatea noastra, a celor pesimisti :)
un articol reusit...foarte adevarat mesajul transmis.... si iata o chestie care chiar ar trebui sa convinga... "De ce sa te ingrijorezi daca poti rezolva o problema? Si de ce sa te ingrijorezi daca nu poti rezolva nimic?"
Din punctul d-voastra de vedere toate par a fi roz,dar d-voastra insiva sunteti tot timpul o persoana pozitiva ??? La teorie ne pricepem de minune si la dat sfaturi ; practica este insa atat de diferita de realitate ;ramane la latidudinea fiecaruia sa gaseasca pozitivismul atat de necesar intr-o lume in cadere dpv moral . E USOR A SCRIE VERSURI CAND NIMIC NU AI A SPUNE .
practic dna psihoterapeut . cum ajungem sa gandim mereu + pozitiv ? teoria eusor de citit. D AR CAND DAU BELELELE NAVALA CUM SCOTI POZITIVUL LA INAINTARE? DE UNDE-L IEI? INVATATI-NE CA DVS VAD CA ZAMBITI SUBLIM DE INCITANT. MERCI SI NU GLUMESC DE LOC. VA ASTEPTAM ..
Nu pot decat sa ma declar de acord cu ideile exprimate. Intrebarea e: cum facem sa ne pastram gandirea pozitiva chiar si atunci cand totul merge prost? As vrea sa stiu si eu, in mod concret, cum se ajunge la eliberarea mintii. Cam ce "antrenament" zilnic se poate face pt. a ma salva din lanturile unei gandiri cvasi-pesimiste, a unei firi depresive, care ma fac sa reactionez intotdeauna dramatic la orice intamplare necorespunzatoare asteptarilor mele?
Nu pot decat sa ma declar de acord cu ideile exprimate. Intrebarea e: cum facem sa ne pastram gandirea pozitiva chiar si atunci cand totul merge prost? As vrea sa stiu si eu, in mod concret, cum se ajunge la eliberarea mintii. Cam ce "antrenament" zilnic se poate face pt. a ma salva din lanturile unei gandiri cvasi-pesimiste, a unei firi depresive, care ma fac sa reactionez intotdeauna dramatic la orice intamplare necorespunzatoare asteptarilor mele?
Sclavia este o chestiune de mentalitate. Elibereaza-ti mintea si sufletul iti va fi liber! ff adevarat ce spuneti aici.bv!!
Posteaza comentariu